Draginju Vuksanović štitiće policija 24h dnevno

Draginju Vuksanović štitiće policija 24h dnevno

Poslanicu Skupštine Crne Gore Draginju Vuksanović Stanković štitiće policija 24 sata, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore nakon što je Agencija za nacionalnu bezbjednost utvrdila da joj je ugrožena bezbjednost, saznaje Pobjeda.

Postupak određivanja poslanice Skupštine Crne Gore, doc. dr Draginje Vuksanović Stanković, za štićenu ličnost shodno članu 10 Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, je u toku, uz napomenu da o istome, nakon sprovedene procedure, odlučuje Vlada Crne Gore – saopšteno je Pobjedi u srijedu.

Ispostavilo se da su prijetnje Vuksanović Stanković takve prirode da je neophodna stalna cjelodnevna policijska zaštita. 

Kako je naš list pisao, crnogorska policija od početka februara obezbjeđuje mjesto stanovanja poslanice Vuksanović-Stanković, nakon što su od Agencije za nacionalnu bezbjednost dobili informaciju da je nekoliko članova ekstremnih prosrpskih navijačkih grupa pripremalo fizički napad na nju. Vuksanović – Stanković našla se na meti ekstremista zbog njenih javnih nastupa u kojima je iskazivala nezadovoljstvo zbog desantnog ustoličenja Joanikija na Cetinju 5. Septembra I njegon aktivnog učešća na protestima.Vuksanović-Stanković trebalo je da bude napadnuta 26. januara, nakon sastanka Ženskog poslaničkog kluba sa Stjuartom Pičom, specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan britanskog premijera. Planiran je bio fizički napad nakon završetka radnog ručka i razgovora, kada bi poslanica SDP-a krenula do svojih kola koja su bila parkirana u blizini Njegoševog parka.Sticajem okolnosti, zbog jednog prethodno dogovorenog sastanka, Vuksanović-Stanković je otišla sa razgovora koji su vođeni u hotelu ,,Hilton“ – sat ranije.