Dokić oduzela kancelariju TO, dala Božović da je koristi

Dokić oduzela kancelariju TO, dala Božović da je koristi

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić stavila je van snage skupštinsku odluku iz septembra 2022. kojom je Opština Budva dala na korišćenje i upravljanje kancelarija na šestom spratu u TQ Plaza, potvrđeno je „VIjestima“.

Kancelarija je ponovo data da korišćenje Službi menadžera, a novoimenovana gradska menadžerka Marijana Božović ušla je jutros u kancelariju.

“Donošenje ovakve odluke je neophodno radi nesmetanog obezbjedđenja rada i funkcionisanja Službe menadžera Opštine Budva. Pravni osnov za donošenje ovog akta sadržan je u članu 98 stav 1 tačka 27 Statuta Opštine Budva koji propisuje da predsjednik Opštine privremeno donosi akte iz nadležnosti Skupštine, u skladu sa zakonom. Pravni osnov za donosene ovog akta sadržan je u članu 109 stav 2 Statuta Opštine Budva koji propisuje da potpredsjednik Opštine zamjenjuje predsjednika Opštine u slučaju njegove odsutnosti ili spriječenosti da obavlja funkciju u okviru ovlašćenja koja mu predsjednik povjeri. Pravni osnov za donosenja Odluke sadržan je u članu 59 Zakona o lokalnoj samoupravi, koji propisuje da predsjednik Opštine privremeno donosi akte iz nadležnosti Opštine ako Skupština nije u mogućnosti da se sastane ili je iz drugh razloga onemogućen njen rad, a njihovom nedonošenjem bi se ugrozio život građana ili imovina veće vrijednosti“. Kako su stručne službe Opštine Budve ukazale da je neophodno da se preduzmu sve pravne radnje (stavljanje van snage Odluke) radi zaštite imovine Opštine, a kako Skupština nije u mogućnosti da se sastane mišljenja sam da je neophodno da donesem ovakav akt radi nesmetanog funkcionisanja i obavljanja poslova iz Službe menadžera Opštine Budva shodno članu 59 Zakona o lokalnoj samoupravi”, piše u odluci koju potpisuje Dokić, a u koju su „Vijesti“ imale uvid.

Ovim je riješen rat koji je buktio proteklih dana na relaciji Opština – TO.

Božović je bila u dva navrata spriječena da uđe u kancelariju, jer u TO Budva su bili izričiti da je kancelarija skupštinskom odlukom njima pripala, te je aktuelni predsjednik Opštine Milo Božović ugvorom ustupio ovoj TO.

Iz službe menadžera upućen je dopis TO da se kancelarija oslobodi od stvari jer u suprotnom biće podnijeta krivična prijava.

Iz Opštine Budva Vijestima je rečeno:

“Zbog nesavjesnog upravljanja imovinom Opštine Budva i nezakonitog sprečavanja novoimenovane menadžerke grada Marijane Božović da koristi kancelarije Službe menadžera koje su u vlasništvu opštine, poništena je odluka o davanju na korišćenje poslovnih prostorija Turističkoj organizaciji. Za opštinu je neprihvatljivo da se rukovodstvo TOB na čelu sa Nemanjom Kuljačom i Nikolom Kraljem koji se nezakonito predstavlja kao pomoćnik direktora, protivilo i fizički sprečavalo menadžerku grada da koristi opštinske kancelarije. Nemile scene u našim prostorijama koje je morala da rešava Uprava policije su neprimjerene i nedopustive jer imovina opstine je imovina svih gradjana a ne jedne političke opcije koja je umislila da nasiljem može da otima i sprečava naše funcionere da vrše svoju dužnost. Zbog svega toga su podnijete krivične prijave protiv Nemanje Kuljače i Nikole Kralja koji su organizovali određena lica na čelu sa Mladenom Mikijeljem da na organizovan način spriječe opštinu da upravlja svojom imovinom. Imajući u vidi da se skupstina opštine Budva nalazi u prelaznom periodu, shodno clanu 59 Zakona o lokalnoj samoupravi ponistena je odluka i preuzete su kancelarije. Još jednom ponavljamo da nećemo tolerisati uzurpaciju naše imovine, nasilničko i nedolično ponašanje bilo koga i da ćemo u skladu sa zakonom sankcionisati svaki vid nezakonitog ponašanja”, navode uz Opštine.