Desetine automobila naleteli jedan na drugog u Moskvi

Desetine automobila naleteli jedan na drugog u Moskvi

Više od 50 vozila u nedjelju uveče učestvovalo je u nizu nesreća u zapadnom delu ruske prestonice, javila je novinska agencija TASS, pozivajući se na izvor u moskovskim službama za vanredne situacije. Vest je stigla na dan kada je u Moskvi pao prvi sneg u sezoni.

„Dogodilo se nekoliko manjih nezgoda sa 54 automobila, motociklom i moskovskim gradskim autobusom. Usled toga je, prema ažuriranim podacima, povređeno pet osoba, od kojih je jedno dete“, rekao je izvor agencije.

Dvije osobe su hospitalizovane, navodi TASS.

Izvor RIA Novosti u prestoničkoj policiji rekao je da je u saobraćajnoj nesreći učestvovalo oko 20 automobila, dok je izvor agencije u hitnoj pomoći potvrdio da bi broj pogođenih vozila mogao da dostigne 50.

Moskovska državna saobraćajna inspekcija nije precizirala broj automobila, ali je potvrdila da se incident dogodio na nadvožnjaku u ulici Rjabinovaja i da je „oštećeno nekoliko vozila“. Dve osobe su „tražile medicinsku pomoć“, navodi organizacija.

Ranije u nedelju, zbog loših vremenskih uslova, Moskovsko odeljenje za saobraćaj preporučilo je vlasnicima automobila da izbegavaju vožnju osim ako nisu promenili gume na zimske.

Upozorenje na poledicu biće na snazi za Moskvu do 1. novembra uveče, a upozorenje na vetar – do ponedeljka ujutru.