Bogdanović čestitao Dan unutrašnjih poslova: Nikada više ne smijemo dozvoliti da sektorom bezbjednosti upravljaju kriminalci i sa njima povezana lica

Bogdanović čestitao Dan unutrašnjih poslova: Nikada više ne smijemo dozvoliti da sektorom bezbjednosti upravljaju kriminalci i sa njima povezana lica

U ime Kluba poslanika kao i u svoje lično ime, svim pripadnicama i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova kao i Uprave policije želim srećan Dan unutrašnjih poslova, saopštio je Boris Bogdanović, šef Kluba poslanika i generalni sekretar Demokrata.

„Kao društvo treba da budemo zahvalni na vašem radu, hrabrosti i profesionalizmu koji svakodnevno pokazujete kako bi održali javni red i mir, kao i očuvali bezbjednost naših građana. U prethonom periodu sektor bezbjednosti je pokazao svoju težnju ka ostvarenju cilja, a to je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čemu svjedoče istorijski rezultati.

Ovo je prilika da se podsjetimo koliko težak i odgovoran posao radite, na požrtvovanu borbu koju vodite na zaštiti ustavnog poretka, očuvanju bezbjednosti kao i sigurnosti naše zemlje, imovine pravnih i fizičkih lica. Hrabro, posvećeno i požrtvovano pokazujete pravo lice policije, kojoj je bezbjednost građana na prvom mestu. Za 11 mjeseci rada, preko 600 članova kriminalnih grupa je procesuriano, kao i veliki broj bivših državnih funkcionera, rasvijetljeno svako krivično djelo kao posljedica obračuna organizovanih kriminalnih grupa osim posljednje, registrovano preko 4.700 krivičnih djela, a rasvijetljeno preko 96%, te rasvijetljena sva krivična djela ubistva u pokušaju, pronađeno i oduzeto blizu 1.000 kg opojne droge, zaplijenjeno preko pola miliona eura vrijednosti cigareta, obezbijeđena poptuno nova patrolna vozila, nova terenska vozila, 2 najsavremenija presretača, počela ugradnja stacionarnih radara i počela kontrola životnog stila i imovine policajaca, što je više nego dovoljan pokazatelj da je u pitanju odlučna borba protiv organizovanih struktura unutar sistema i društva.

Vaš doprinos stabilnosti i sigurnosti naše zemlje od neprocjenjive je važnosti. Zato nikada više ne smijemo dozvoliti da sektorom bezbjednosti upravljaju kriminalci i sa njima povezana lica, ali ni oni kojima je pobjegao Radoje Zvicer, Ljubo Milović, Nebojša Bugarin, kojima su kopani tuneli do depoa Višeg suda, kojima su cigarete zaobilazile lokaciju na kojoj su trebale biti spaljene, te sektor bezbjednosti punjen partijskim kadrovima.

U to ime, želim vam puno uspjeha u daljem radu!“, poričio je Bogdanović.