Reper Paper Lovee dobija 7+ godina zatvora zbog posedovanja oružja

Reper Paper Lovee dobija 7+ godina zatvora zbog posedovanja oružja

Reper iz Atlante osuđen je na više od sedam godina federalnog zatvora zbog optužbe za posedovanje vatrenog oružja 2021, saopštili su savjezni tužioci.

Američki okružni sudija J.P. Boulee u sredu je osudio Ibnisu Durr, koja nastupa pod imenom Paper Lovee, na sedam godina i četiri meseca, nakon čega je usledilo tri godine puštanja na slobodu pod nadzorom, saopštilo je američko tužilaštvo za severni okrug Džordžije. Durr, 26, iz Atlante, izjasnio se krivim 25. maja po optužbi da je bio prestupnik u posjedu vatrenog oružja.

Istražitelji su identifikovali Dura kao osumnjičenog za pucnjavu 30. maja 2021. godine i izdali nalog za njegovo hapšenje, navodi se u saopštenju. Odeljenje za begunce ga je ušlo u trag tri meseca kasnije i pokušalo da ga zadrži dok je ulazio u automobil. Durr je pobegao, predvodeći policiju u poteru velikom brzinom tokom koje je udario u dva policijska automobila i vozilo neumešnog vozača, navodi se u saopštenju, u kome se navodi da je kasnije takođe pokušao da pobegne peške i baci torbu sa napunjenim vatrenim oružjem preko zaštitna ograda.

„Njegovo nepromišljeno ponašanje ozbiljno je ugrozilo živote nedužnih vozača i policajaca“, rekao je američki tužilac Rajan K. Bjukenen. Pre hapšenja, Durr je bio osuđen za pljačku i teški napad, rekao je Bjukenen.

Paper Lovee je najpoznatiji po svojoj pesmi „No Socks“, u kojoj se pojavljuje Lil Babi i koja je objavljena 2018. Ostale pesme uključuju „90s Babi“ i „Valk Dovn“.