Prva protivnica Serene Vilijams na US Openu je Danka Kovinić

Prva protivnica Serene Vilijams na US Openu je Danka Kovinić

Prva protivnica Serene Vilijams na, kako se očekuje, poslednjem turniru u njenoj karijeri, Ju-Es openu, biće Danka Kovinić.

Vilijamsova bi se u drugom kolu mogla suočiti sa 2. nosiocem Anet Kontaveit iz Estonije.

Teniski savez SAD-a objavio je u četvrtak zagrade za ženske i muške singlove.

Igra počinje u ponedeljak; tog dana i utorka održaće se utakmice prvog kola. Nije bilo reči o tome kada će se Vilijams takmičiti.

23-struka grend slem šampionka, koja 26. septembra puni 41 godinu, objavila je ovog mjeseca da se sprema da napusti igračku karijeru. Nije eksplicitno rekla kada planira da stane, ali je zvučalo kao da će Ju-Es open obeležiti njen oproštaj.

Vilijams je šest puta osvojio turnir na tvrdoj podlozi u Flušing Medouzu.

Ona ima samo 1-3 ove sezone, nakon što se nedavno vratila u singl posle godinu dana odsustva nakon što je na Vimbldonu 2021. izašla iz prvog kola zbog povrede.

Njen prvi povratni meč došao je u All England Club-u krajem juna, i tamo je izgubila svoj uvod u tajbrejku u trećem setu od 115. Harmoni Tan.

Kovinićeva je 27-godišnjakinja iz Crne Gore koja je ove sedmice 80. na VTA rang listi. Vilijams i Kovinić nikada nisu igrali međusobno u singlu.

Posle pobjede u meču na turniru u Torontu, Vilijamsova je tamo eliminisana u uzastopnim setovima od osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju Belinde Benčić, a zatim je ponovo izgubila u uzastopnim setovima u Sinsinatiju od aktuelne šampionke Otvorenog prvenstva SAD Eme Radukanu.

Pošto je Vilijamsova rekla da se sprema da prekine svoju tenisku karijeru, svaki njen potez biće u fokusu na početku Otvorenog prvenstva SAD.

Dok je Vilijamsova provela više od 300 nedelja na prvom mjestu, njen nedostatak aktivnosti je doprineo padu; ona je 410. ove nedelje.

To je značilo da ona neće biti postavljena u Njujorku i da je mogla da bude postavljena bilo gde u polju – i protiv bilo kog igrača.

Druge moguće protivnice Vilijamsove, ukoliko napreduje kroz turnir, su 27. nosilac Martina Trevisan iz Italije u trećem kolu i vicešampionka US Opena iz Kanade 2021. ili šampionka Otvorenog prvenstva Francuske 2021. Barbora Krejčikova iz Češke Republike u četvrti.

Mogla bi da se suoči sa sestrom Venus tek u finalu, jer su na suprotnim stranama zagrade.