Lajpcig dobio Seltik sa 3-1 za prvu pobjedu u Ligi šampiona

Lajpcig dobio Seltik sa 3-1 za prvu pobjedu u Ligi šampiona

Lajpcig je ostvario prvu pobjedu u sezoni Lige šampiona pobedivši Seltik sa 3-1 u sredu zahvaljujući dva zakašnjela gola Andrea Silve i grešci u odbrani gostujućeg golmana Džoa Harta.

Izvanredni Kristofer Nkunku je takođe postigao gol kada je Lajpcig konačno uspeo u Grupi F posle poraza od Šahtjora iz Donjecka i Real Madrida. Ali pobeda je koštala jer je uticajni golman Peter Gulacsi morao rano da bude odveden zbog očigledne povrede desnog kolena. Janis Blasvich ga je zamenio za njegov debi u Ligi šampiona.

Nkunku je ubrzo nakon toga imao isključen gol iz VAR-a za ofsajd, ali je francuski igrač pokazao klasu u 27. kada je prošao pored Harta i završio iz uskog ugla.

Kjogo Furuhaši je upravo prišao gostima, koji su zadobili novi udarac kada je kapiten Kalum Mekgregor morao da se povredi u 37. meču.

Portugalsko krilo Žota izjednačio je u 47. kada ga je Furuhaši poslao za jedan na jedan sa Blasvičom. Jota je pogodio nisko u daljnu stativu za svoj prvi gol u Ligi šampiona.

Dominik Šoboslai je kao odgovor pogodio stativu, a onda pomislio da je pogodio udarcem sa 20 metara (jardi) u daljnu stativu. Ali VAR je to ponovo isključio jer je Andre Silva blokirao Hartov pogled.

Golman Seltika je potom dao Lajpcigu drugi gol kada je dodao pravo Soboslaiu, koji je naterao Silvu da dovede domaćina u prednost u 64. meču.

Potom je Nkunku ponovo zablistao sjajnom loptom Mohamedu Simakanu da bi ubacio Silvu i zapečatio rezultat u 77. meču.

Seltik je pao na dno Grupe F sa jednim bodom.