Zelenski obećava pobjedu dok Ukrajina obeležava Dan branilaca

Zelenski obećava pobjedu dok Ukrajina obeležava Dan branilaca

Predsjednik Vladimir Zelenski obeležio je u petak praznik Dana branilaca Ukrajine obećavši pobjedu nad Rusijom i slobodu Ukrajine.

U video obraćanju na brdima izvan glavnog grada Kijeva, Zelenski je zahvalio ukrajinskim oružanim snagama što su branile svoju zemlju. Rekao je da će sve što je oduzeto iz Ukrajine biti vraćeno i nijedan vojnik ne ostaje u zatočeništvu.

„Izgleda da sadašnji neprijatelj u svom zlu ujedinjuje sve neprijatelje naše državnosti sa kojima smo se ranije suočavali“, rekao je Zelenski na šumovitim brdima ispred sela Vitačiv, na mijestu istorijske vojne ispostave koja gleda na reku Dnjepar.

„Pobjedom nad ovim neprijateljem, mi ćemo odgovoriti svim neprijateljima koji su zadirali u Ukrajinu – onima koji su živeli, koji žive i koji će živeti na našoj zemlji. Ovo će biti pobjeda za cio naš narod. Ovo će biti pobjeda za Oružane snage Ukrajine“

Ukrajinske snage su napredovale poslednjih nedjelja, ali Rusija je ove nedjelje izvela teške vazdušne udare koji su pogodili energetske objekte, kao i stambene blokove.

„Svijet vidi da Ukrajinci ni pod kojim uslovima ne gube ljudskost. Neprijatelj može da udari na naše gradove, ali nikada na naše dostojanstvo“, rekao je Zelenski, koji je bio obučen u kaki, ​​u svom video obraćanju povodom obeležavanja državnog praznika 14. oktobra. .