Reznikov zahvalio CG na pomoći i podršci

Reznikov zahvalio CG na pomoći i podršci

Rukovodilac Ministarstva odbrane Filip Adžić rekao je poslije sastanka sa ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovom da Crna Gora podržava Ukrajinu na njenom putu ka NATO-u, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Ukrajine, prenosi Ukrinform.

„Ukrajina se danas bori za slobodu cijelog evropskog kontinenta. Divimo se hrabrosti ukrajinskih branilaca. Uvijek smo uz vas. Naša zemlja je dobar prijatelj vašeg naroda. Crna Gora podržava težnju Ukrajinaca da postanu punopravni član NATO. Bićemo vaši zastupnici ne samo na Balkanu, već i u Alijansi i Evropi“, rekao je Adžić.

Obje strane su razgovarale o pružanju dalje podrške Ukrajini u borbi protiv agresora i realizaciji bilateralnih projekata u sektoru odbrane.

Reznikov je zahvalio narodu i Vladi Crne Gore na sveobuhvatnoj podršci i pomoći pruženoj Ukrajini u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine. On je napomenuo da narod Crne Gore, koji je prošao trnovit put u svojoj borbi za nezavisnost, razumije Ukrajinu koja danas brani svoju slobodu, kao niko drugi.