Tvitter pokreće mesečnu pretplatu od 8 dolara

Tvitter pokreće mesečnu pretplatu od 8 dolara

Tvitter Inc je u subotu pokrenuo uslugu pretplate za svoju platformu društvenih medija za 8 dolara mesečno koja uključuje plavu kvačicu „verifikovana“ značku, nudeći ažuriranu verziju na Apple-ovoj App Store-u, prenosi Rojters.

U ažuriranju za Apple iOS uređaje, Tviter je rekao da oni koji se „registruju sada“ mogu da dobiju traženu plavu kvačicu pored svojih korisničkih imena, „baš kao poznate ličnosti, kompanije i političari koje već pratite“.

Plava kvačica pored korisničkog imena osobe znači da je Tviter potvrdio da nalog pripada osobi ili kompaniji koja ga polaže.

Prema obaveštenju iOS-a, druge prednosti ažuriranja uključuju „pola oglasa“, mogućnost postavljanja dužih video zapisa na Tvitter i prioritetno rangiranje za kvalitetan sadržaj.

Novi šef Tvitera Elon Musk je ranije ove nedelje označio novu uslugu u svom nastojanju da unovči mrežu društvenih medija i učini je manje zavisnom od reklama. Tvitter je trenutno besplatan za većinu korisnika.

Tvitter-ovo ažuriranje kaže da će nova usluga sa verifikacijom biti dostupna u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu i Velikoj Britaniji.

„Čim potvrdimo da dobro funkcioniše u početnoj grupi zemalja i završimo posao prevođenja, pojaviće se širom sveta“, rekao je Musk u tvitu u subotu.

Međutim, prema tvitu Ester Kraford, izvršnog direktora za proizvode u ranoj fazi Tvitera u subotu, nova usluga Tvitter Blue je dostupna, ali još nije puštena u rad.

„Novi plavi još uvek nije aktivan – sprint do našeg lansiranja se nastavlja, ali neki ljudi će možda videti da pravimo ažuriranja jer testiramo i pokrećemo promene u realnom vremenu“, rekla je ona u tvitu.

Ranije ove nedelje, Krofordova je postala viralna nakon što je retvitovala fotografiju na kojoj spava na podu kancelarije u sedištu Tvitera u San Francisku nakon Maskovog preuzimanja.

„Kada vaš tim gura danonoćno da bi stekao rokove, ponekad vi #SpavateGdeViRadite.