Tesla i Mercedes EV-i su najgore rangirani u godišnjem istraživanju o pouzdanosti

Tesla i Mercedes EV-i su najgore rangirani u godišnjem istraživanju o pouzdanosti

Električna vozila (EV) i kamioni pune veličine Tesla Inc (TSLA.O), Mercedes-Benz (MBGn.DE) i drugih brendova bili su među najnepouzdanijim vozilima u Sjedinjenim Državama, Godišnje istraživanje o pouzdanosti magazina Consumer Reports pokazalo je u utorak.

Iako te kategorije uživaju najveću potražnju na tržištu, one su „najproblematičnije“, rekla je neprofitna organizacija koja procenjuje proizvode i usluge.

Izveštaj je označio rastuće interesovanje za hibridna vozila, pri čemu 36% potencijalnih kupaca razmatra jedno za sledeću kupovinu automobila ili kamiona.

Tesla, najvredniji proizvođač automobila na svetu, popela se za četiri mesta i zauzela je 19. mesto od 24 brenda. Lider električnih vozila i dalje ima problema sa karoserijskim hardverom, upravljanjem/vesenjem, bojom i oblogom, i klimatskim sistemom na svojim modelima, navodi se u izveštaju.

U oktobru je kompanija pod upravom Elona Maska rekla da očekuje da će ove godine propustiti cilj isporuke vozila i navela logističke izazove.

Ukupno najbolje rangirani brend u istraživanju bio je Lekus, a sedam od deset brendova sa najboljim rezultatom bili su japanski i korejski.

Među brendovima u vlasništvu proizvođača automobila iz Detroita, Linkoln je bio jedini među prvih deset, obezbedivši deseto mesto.

Godišnja anketa časopisa o pouzdanosti novih vozila predviđa koji će automobili vlasnicima zadavati manje ili više problema nego njihovi konkurenti, na osnovu prikupljenih podataka. Njegova lista rezultata je uticajna među potrošačima i rukovodiocima u industriji.