Zaposleni u Dizniju uhapšen zbog pokušaja obljubvljivanja djevojčice

Zaposleni u Dizniju uhapšen zbog pokušaja obljubvljivanja djevojčice

Policijski službenici i zamenici u okrugu Polk u državi Florida uhapsili su vozača autobusa Dizni svet zbog pokušaja da nagovori 15-godišnju djevojčicu za seks. U operaciji je uhapšeno i jedanaest drugih osumnjičenih djece predatora. Nekoliko meseci ranije, policajci su u sličnom ubodu pokupili četiri radnika Diznija, prenosi RT.

Kancelarija šerifa okruga Polk saopštila je u petak da je 12 osumnjičenih uhapšeno tokom dvonedeljne tajne operacije. Desetak osumnjičenih suočava se sa ukupno 49 optužbi za krivična dela, a četvorica su uhapšena nakon što su se pojavili da upoznaju ljude za koje su mislili da su deca da bi ih „seksualno maltretirali“, saopštila je šerifova kancelarija.
Među uhapšenima je i Zachari Hudson, 30-godišnji vozač autobusa u Valt Disnei Vorld Resortu u Orlandu. Hadson je na internetu razgovarao sa detektivom na tajnom zadatku koji se predstavljao kao 15-godišnja devojčica, za koju je rekao da su „godine samo broj“ i „opisao stvari koje je želeo da joj uradi seksualno“, kažu poslanici. Hadson je navodno rekao da će mu biti „počašćen“ da djevojci oduzme nevinost i „poslao joj svoju golu sliku“.

On je optužen po jednoj tački za korišćenje uređaja za dvosmernu komunikaciju za izvršenje krivičnog dela i po jednoj tački za prenos materijala štetnog za maloljetno lice.

„Šta bi bila operacija – ili istraga pornografije ili operacija predatora ili operacija trgovine ljudima – bez Diznijevog zaposlenog? Uvek imamo Diznijevog zaposlenog“, rekao je šerif okruga Polk Grejdi Džad lokalnim medijima.

Četiri zaposlena u Dizniju, uključujući spasioca u odmaralištu, uhapšena su u sličnoj operaciji u martu usmerenoj na trgovce ljudima i decu predatore. „Četiri hapšenja ovih razmera su jednostavno izuzetna“, prokomentarisao je tada Džad. Prošlog avgusta, trojica zaposlenih u Dizniju uhapšena su zbog traženja seksa od policajaca koji su se predstavljali kao deca starosti između 13 i 14 godina.

Dvojica zaposlenih u Dizniju, koji su radili u Diznijevom tematskom parku Hollivood Studios, uhapšeni su kada su se pojavili na unapred dogovorenoj lokaciji misleći da će imati trojku sa 13-godišnjom djevojčicom.

Šerif Džad je uhapšene opisao kao „neverovatne devijante“ i „gadne, gadne, gadne ljude“, rekavši novinarima „da ne možemo ni da koristimo reči koje su oni koristili“.