Britanska kraljevska pošta pauzirala je pristup onlajn usluzi nakon sajber incidenta

Britanska kraljevska pošta pauzirala je pristup onlajn usluzi nakon sajber incidenta

Britanska Kraljevska pošta privremeno je zaustavila pristup svojoj veb-stranici „klikni i ispusti“ nakon kršenja podataka gde su kupci mogli da vide informacije o porudžbinama drugih korisnika i radi na popravci, saopštila je u utorak kompanija za poštanske usluge.

„U potpunosti razumemo i izvinjavamo se zbog neprijatnosti koje je ovo izazvalo. Naši inženjeri rade koliko god je to moguće da bi sajt ponovo pokrenuo kako se očekuje“, navodi se u saopštenju.

Roial Mail, u vlasništvu International Distributions Services (IDSI.L), nije dao detalje o tome koliko je podataka klijenata kompromitovano i koliko bi vrijemena moglo da bude potrebno da se veb lokacija vrati na mrežu.

Veb lokacija kompanije „klikni i ispusti“ omogućava kupcima da plaćaju poštarinu na mreži, štampaju etikete i prate pakete i postove nakon što budu isporučeni.

Ovo pitanje dolazi samo dan nakon što je najveći sindikat Roial Mail-a odbio novu ponudu uslovnih plata iz grupe, rasplamsavši dugotrajni spor oko plata, dok takođe radi na planu transformacije kako bi svoj fokus prebacio na pakete usred pada količine pisama.