Policija uočila psa sa ljudskom rukom u ustima

Policija uočila psa sa ljudskom rukom u ustima

Policija na jugu Meksika saopštila je u srijedu da je pronašla raskomadano ljudsko telo nakon što je primetila psa kako kasa ulicom sa ljudskom rukom u ustima.

To je bio treći put u poslednjih mjesec dana da su očnjaci u Meksiku viđeni kako jure sa delovima ljudskog tela.

Policija u južnoj državi Oaksaka saopštila je da je odgovorila na poziv u srijedu ujutro o „crnom psu koji je u ustima nosio ljudsku ruku“.

Državni tužioci su kasnije rekli da ih je otkriće navelo da pronađu druge delove raskomadanog tela u naselju na periferiji grada Oaksake, glavnog grada države.

Uzrok smrti i identitet žrtve nisu odmah poznati.

Krajem oktobra, stanovnici grada u severno-centralnoj državi Zakatekas videli su psa kako trči ulicom sa ljudskom glavom u ustima. Policija je na kraju uspela da otrgne glavu psu.

U tom slučaju, glava i drugi delovi tela ostavljeni su u automatskoj blagajni u gradu Monte Eskobedo, u Zakatekasu, pored poruke koja se odnosila na narko kartel. Ali pre nego što je policija uspela da reaguje, pas lutalica je pobegao sa glavom leša.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako pas kasa mračnom ulicom, držeći glavu za vrat u čeljustima, očigledno nameravajući da ga odnese na bezbedno mesto da ga pojede.

Zakatekas je bio poprište krvavog, produženog rata između lokalnih bandi koje podržavaju narko karteli Sinaloa i Halisko.

Početkom novembra, u centralnoj meksičkoj državi Gvanahuato pronađene su tajne grobnice sa ljudskim ostacima, nakon što su komšije prijavile dobrovoljne tragače da su videli psa sa ljudskom nogom. Državni organi to nisu potvrdili.