Matična kompanija Gold’s Gim-a potvrđuje da je izvršni direktor bio u srušenom avionu

Matična kompanija Gold’s Gim-a potvrđuje da je izvršni direktor bio u srušenom avionu

Predstavnik za štampu RSG grupe teretana, uključujući Gold’s Gim i McFit, potvrdio je u ponedeljak da su osnivač i izvršni direktor Rajner Šaler, porodica i prijatelji bili u malom avionu koji je nestao sa radara nedaleko od Kosta Rike.

Portparolka kompanije Kristen Kaufman u ponedeljak je podelila poruku u kojoj potvrđuje da su Rajner Šaler, „njegova porodica i još dvije osobe bile u avionu u vrijeme pada“.

Kompanija nije potvrdila njegovu smrt, uprkos činjenici da su tragači u moru pronašli dva tijela, prtljag i dijelove aviona.

„Šokirani smo, zapanjeni i puni tuge zbog ove tragične nesreće“, navodi se u saopštenju RSG. „Vijest tokom poslednjih nekoliko dana duboko nas je potresla, a naše misli su sa porodicom u ovim teškim časovima.

„Pošto se situacija još uvek istražuje na licu mijesta, u ovom trenutku ne možemo dalje da komentarišemo i tražimo vaše razumevanje.

Šaler je naveden kao „osnivač, vlasnik i izvršni direktor RSG grupe“, konglomerata od 21 brenda za fitnes, stil života i mode koji posluje u 48 zemalja i ima 41.000 zaposlenih, bilo direktno ili preko franšiza.

Ministarstvo bezbjednosti Kostarike je u nedjelju saopštilo da su tijela jedne odrasle osobe i jednog djeteta pronađena na lokaciji oko 28 kilometara od obale od aerodroma Limon, ali je reklo da tijela još nisu identifikovana.

Tragači su takođe pronašli rančeve i torbe i dijelove aviona.

Svih pet putnika bili su njemački državljani. Pilot aviona je bio Švajcarac.

Vlasti Kostarike saopštile su da su dijelovi dvomotornog turboelisnog aviona pronađeni u vodi u subotu, nakon što je nestao u petak.

Avion je bio italijanski Piaggio P180 Avanti sa devet sedišta, poznat po svom prepoznatljivom profilu. Nestao je sa radara dok je krenuo ka Limonu, odmaralištu na obali.

Ministarstvo bezbjednosti saopštilo je da je let krenuo iz Meksika.

Šaler je bio u vestima 2010. godine zbog svoje uloge organizatora tehno festivala Berlin Love Parade. U naletu na događaju poginula je 21 osoba, a povređeno više od 500. Vlasti su tada saopštile da Šalerovo obezbjeđenje nije uspelo da zaustavi protok ljudi u tunel kada je situacija već bila napeta na ulazu u festivalsko područje.

Šaler je uzvratio optužbama za nepravde, napominjući da je njegov koncept bezbjednosti dobio zvanično odobrenje grada.