Filmski producent priznao krivicu u procesuiranju prostitucije

Filmski producent priznao krivicu u procesuiranju prostitucije

Kalifornijski filmski producent priznao je u četvrtak krivicu u slučaju prostitucije, priznajući da je urotio da vodi posao za koji tužioci kažu da je isporučivao žene klijentima širom Sjedinjenih Država i Engleske.

Dilonu Džordanu je bilo dozvoljeno da se izjasni o krivici na daljinu i izjasnio se krivim za zaveru radi vođenja posla prostitucije. Zakazano je izricanje presude za 12. decembar.

Sporazum o priznanju krivice koji je Džordan potpisao sa tužiocima preporučuje da odsluži zatvorsku kaznu od 21 do 27 meseci i da plati kaznu između 10.000 i 95.000 dolara. Takođe ga poziva da izgubi 1,4 miliona dolara.

Džordan, 50, iz Erouhed Lejka u Kaliforniji, uhapšen je prošlog ljeta pod optužbom da je koristio kompaniju za proizvodnju filmova kao paravan za vođenje lanca prostitucije.

Džordan je uvršten među desetine producenata na filmovima, uključujući film iz 2018. „Učitelj u vrtiću“, u kojem je glumila Megi Gilenhol, i film „Klinac“ iz 2019. u kojem je glumio Itan Houk.

U optužnici se navodi da je Džordan od 2010. do maja 2017. vodio spisak žena koje su živele širom SAD i vršile seksualne radnje za svoje klijente u zamenu za novac.

Takođe se navodi da je koordinirao sa gospođom iz Ujedinjenog Kraljevstva, delio i upućivao mušterije i prostitutke. Gospođa nije identifikovana po imenu u sudskim spisima.