Zvijezda Tur de Fransa slomila je vrat u brutalnom sudaru navijača

Zvijezda Tur de Fransa slomila je vrat u brutalnom sudaru navijača

Daniel Os je putovao velikom brzinom kada je udario u gledaoca

Biciklista Tur de Fransa završio je sa slomljenim vratom nakon što se sudario sa ventilatorom, a zatim sleteo na kaldrmu u okviru stravičnog incidenta tokom svijetskog poznatog događaja.

Danijel Os je vozio kroz petu fazu velikom brzinom kada je naleteo na gledaoca koji mu je ušao na put dok je snimao akciju svojim mobilnim telefonom.

Navijač je od siline udarca oborio na zemlju sa Osom, koji je sa bicikla odbačen u svog kolegu, Majkla Gogla, takođe nabačen na kaldrmu.

Os je nekako uspeo da završi etapu koja se sastoji od 11 deonica na opasnoj kaldrmi.

Ipak, kasnije obavljeni skenovi pokazali su da je Italijan zadobio prelom vratnog pršljena.

Ovu informaciju je javno objavio Osov tim TotalEnergies, ​​koji je tvitovao: „Dodatni pregledi su otkrili prelom vratnog pršljena koji je zahtjevao imobilizaciju na nekoliko nedelja“.

„Danijel Os je zbog toga primoran da napusti Tur de Frans. Ceo tim ti želi dobar oporavak Danijele“, dodaje se.

Što se tiče Gogla, on je zadobio slomljenu ključnu kost i karlicu. Ali treći jahač je bio toliko povređen da sutradan nije mogao da učestvuje u akciji

Reagujući na nesreću, biciklistička legenda Bredli Vigins zapitao se zašto bi kaldrmisana bina bila uključena u Tur de Frans.

„Koliko god da su kaldrmisane bine spektakl za gledaoce i za nas, vidimo pokolj koji izaziva i vidimo štetu koju nanosi ljudima koji se pripremaju za ovu trku tokom cele godine“, rekao je osvajač zlatne olimpijske medalje za Eurosport. .

„I postavljam pitanje: da li je neophodno imati jednu ovakvu etapu u prvoj nedelji sa svim ostalim što imamo, što je toliko specifično i toliko za specijaliste da, mislim da, mogli bismo da tvrdimo da Tadej [Pogačar ] prolazi kroz to i najbolji višestruki vozači prolaze kroz njega, ali tu je mnogo sreće, zar ne?“ dodao je on.

Tur de Frans trenutno vodi Pogačar, koji posle šest etapa nosi žutu majicu