Vimbldon bez Federera i Serene Vilijams

Vimbldon bez Federera i Serene Vilijams

Organizatori Vimbldona, koji počinje krajem mjeseca, objavili su širi spisak učesnika na kojem nema osmostrukog pobjednika, 40-godišnjeg Švajcarca Rodžera Federera, kao ni sedmorostruke osvajačice, 40-godišnje Amerikanke Serene Vilijams.

I Federer i Serena bi i dalje mogli da se pojave na Vimbldonu, ali još nije poznato ko će dobiti posebne pozivnice za nastup.

„Posebne pozivnice, kao i raspored kvalifikacija i glavnog žrijeba biće poznati neposredno prije početka turnira. Pobjednici će biti poznati uskoro, pratimo žensku i mušku listu“, napisali su organizatori trećeg grend slem turnira sezone koji počinje 27. juna i traje do 10. jula.

Federer nije igrao na ATP turnirima od prošle godine i poraza u četvrtfinalu Vimbldona od Huberta Hurkače. Nakon toga je morao operiše koljeno zbog povrede.

Serena Vilijams takođe nije igrala od prošlogodišnjeg Vimbldona kada je otkazala nastup zbog povrede.

U Engleskoj neće biti ni drugog tenisera svijeta Rusa Danila Medvedeva, njegovog sunarodnika Andreja Rubljova i svih ruskih i bjeloruskih igrača kojima su organizatori zabranili nastup zbog ruskog napada na Ukrajinu.