Sutjeska igrala dok je imala snage, Budućnost na plus 35 na otvaranju polufinala

Sutjeska igrala dok je imala snage, Budućnost na plus 35 na otvaranju polufinala

Pitanje pobjednika se nije postavljalo prije nego što je utakmica počela, jer je razlika u kvalitetu između Budućnost Volija i Sutjeske ogromna.

Oslabljeni Nikšićani su na početku pokazali zube, ali su brzo ostali bez snage, a najveći crnogorski klub došao do ubjedljive pobjede na otvaranju polufinala plej-ofa Prve crnogorske košarkaške lige (93:58).

Sutjeska, koja je ostala bez stranaca Majkla Vedersa i Džejkobija Rosa, a bila i bez Ilije Varajića, Bogdana Bojića, Marka Ćalića, Zdravka Boškovića i Miloša Koprivice, dobro je otvorila meč.

Tim Darka Vujačića je nekoliko puta stizao do plus šest, a u 14. minutu, nakon koša i dodatnog bacanja Mašana Vrbice i do rekordnih sedam razlike (33:26).

Tada je Budućnost pojačala tempo, pa je Sutjeska do kraja dala svega 25 poena, a domaći 67 i najavili ekspresan kraj polufinala.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Erik Grin sa 22 poena, Petar Popović je ubacio 16, Kenan Kamenjaš 15, Tre Bel-Hejns 13, a Igor Drobnjak 11.

Nikšićane su predvodili Miloš Popović sa 15 i Vladimir Tomašević sa 14, Miloš Vujović je ubacio 10.

Revanš, koji će po svemu sudeći biti samo formalnost, igraće se vjerovatno između dva meča polufinala AdmiralBet ABA lige Crvena zvezda – Budućnost.

Prvi je u nedjelju u Beogradu, revanš u „Morači” je devet dana kasnije.

Budućnost će u već viđenom finalu, ako se ne dogodi čudo, igrati sa gradskim rivalom SC Derbijem.