Radoviću zlato, Bakiću i Gurešićevoj bronza na „Montenegro openu“

Radoviću zlato, Bakiću i Gurešićevoj bronza na „Montenegro openu“

Nakon zlata Filipa Radovića i bronze Luke Bakića , odličje na “Montenegro openu”, osvojila je i Slobodanka Gurešić . Crnogorska reprezentativka je na velikom turniru u parastonomtenisu zauzela treće mjesto u kategoriji XD10 u mješovitom dublu sa Nebojšom Ilićem iz Srbije.

Crnogorsko-srpska kombinacija je bila bolja od Bojana Stamenkovića i Zorice Popadić iz Srbije rezultatom 3:2, dok je dva puta poražena maksimalnim rezultatom od kineskih parova Liu Fu-Pan Jiamin , odnosno Cao Ningning i Žang Biang .

Na korak od nove medalje zastao je Bakić u dublu sa Urošem Gugoljom . Bakić-Gugolj su u četvrtfinalu klase MD18 zaustavljeni od američko-španskog para Tejl Lebovic-Huan Bautist Perez Gonzalez 1:3.

Prethodno su u grupi zabilježili pobjede protiv čileanskog para Manuel Filipe Ečevegarin – Kristijan Detoni (3:1) i Norvežana Frederika Johnsona i Krizandera Magnusonsa (3:0). Upisali su i poraz od Borne Zohila i Marka Vračana iz Hrvatske (2:3).

U osmini finala Bakić i Gugolj bili su bolji od britanskog para Teo Bišop i Šejn Taker rezultatom 3:1.

Ostali crnogorski predstavnici u dublu Đuro Krivokapić i Pjetro Paljušević , Zoran Čabarkapa i Slobodan Mihailović i Gurešić i Samra Kojić , kao i i miks dublu Milijana Ćurković i Uroš Gugolj, takmičenje su završili u grupi.

Podsjećanja radi, Radović je juče u finalu kategorije S10 pobijedio velikog rivala Lian Haoa iz Kine 3:0. U grupi bio bolji od Japanca Funajame (3:1) i Čileanca Manuel Felipea Ečeverina (3:0), dok je u polufinalu srušio Brazilca Klaudija Masada (3:1).

Bakić je u istoj kategoriji do bronze stigao maksimalnim pobjedama nad Klaudijom Masadom iz Brazila, Takerom iz Engleske i Marinovim iz Bugarske. U polufinalu je poklekao pred Kinezom Lian Haom (0:3).

Radović, Bakić i Gurešić će već sjutra u pratnji trenera Vladimira Marića i Čedomira Damjanovića otputovati u Laško, na jedan od najvećih turnira na planeti.

“Montenegro open” je sankcionisani turnir koeficijenta 20 i okupio je više od 200 stonotenisera i stonoteniserki iz 33 države svijeta.