Podgorica blizu polufinala NLB ABA2 lige, Radović: Znamo važnost meča, vjerujem da ćemo odigrati na najbolji način

Podgorica blizu polufinala NLB ABA2 lige, Radović: Znamo važnost meča, vjerujem da ćemo odigrati na najbolji način

Košarkaši Podgorice su prethodne sedmice odigrali možda i najbolji meč ove sezone, savladali Zlatibor (113:89) u prvom susretu četvrtfinala NLB ABA2 lige i došli na korak od plasmana u polufinale drugu sezonu zaredom.

Ekipa Dragana Radovića je u „Bemax areni“ imala sjajno šutersko veče, pa je i pored 89 primljenih poena stekla ubjedljivu prednost pred sjutrašnji (18) revanš na Zlatiboru. A u revanšu Radović neće moći da računa na povrijeđene Nikolu Žižića i Danila Ivanovića, kao ni na suspendovanog Milutina Đukanovića.

“Nakon prvog meča, gdje smo nastupili bez Nikole Žižića i Danila Ivanovića, sada smo dodatno oslabljeni, jer neće biti ni kapitena Milutina Đukanovića. Ali, nadam se da ćemo znati da odgovorimo na pravi način. Znamo važnost meča i vjerujem da ćemo odigrati na najbolji način. Prednost koju smo stekli u prvom meču ne mora da znači ništa. Igra se 80 minuta i vidjećemo ko će na kraju da bude bolji“, rekao je u najavi meča Radović.

Zlatibor odgovara Podgorici, koja je bila bolja i prethodne sezone u četvrtfinalu, na završnom turniru u Domžalama.

„Mislim da smo u prvom meču pokazali dobar odnos, imali dobru odbranu i pored primljenih 89 poena. Kontrolisali smo meč i očekujem od momaka da i u ovom susretu budu sa maksimalnom energijom i koncentracijom svih 40 minuta, što bi nam omogućilo rezultat koji će nas voditi u narednu rundu”, poručio je Radović.

Zlatibor je nakon prvog susreta sa Podgoricom izgubio u Kragujevcu od Radničkog meč posljednjeg kola Košarkaške lige Srbije (72:55).

“Sigurno da nas čeka jako zahtjevna i teška utakmica protiv ekipe Zlatibora. Odigrali smo sjajno u prvoj utakmici na našem terenu, tako da sada čekamo revanš sa 24 poena viška, ali to ne mora ništa da znači. Maksimalno smo oprezni, veoma motivisani i ta prednost iz prve utakmice neće nas zavarati da pomislimo da će biti lako. Na nama je da u utakmicu uđemo sa fokusom i velikom dozom agresivnosti, prije svega u odbrani, ali i u napadu, kako bismo stigli do uspjeha i izborili polufinale. Vjerujem u našu ekipu, jer se pokazalo da smo u usponu forme i ako ispoštujemo stvari koje se traže od nas sigurno da možemo do pozitivnog ishoda“, poručio je prvotimac Podgorice, Marko Kljajević.

Drugi crnogorski predstavnik u plej-ofu, Sutjeska, u srijedu (17) u Novom Sadu igra protiv Vojvodine, koja je u prvom meču u Nikšiću slavila 89:84.