Počele pripreme ženske košarkaše reprezenacije

Počele pripreme ženske košarkaše reprezenacije

Crnogorska ženska košarkaška reprezentacija počela je pripreme za U20 B prvenstvo Evrope.

Kako prenosi RTCG, selektor Vladan Radović imaće na raspolaganju vrlo mlad sastav za ovu reprezentativnu akciju. Tako će djevojke koje su dobile šansu u seniorskoj konkurenciji u klubu, imati priliku da se oprobaju i u reprezentativnoj konkurenciji sa starijim od sebe.

„Mislim da je jako bitno i dobro što je ova generacija prijavljena za reprezentativno takmičenje, jer su ove djevojke u protekle dvije sezone pokazale da na njih moramo ozbiljno računati. Kao što znate, gro njih je u prvom timu ŽKK Budućnost ili u našoj filijali Podgorici i mislim da će to biti jako značajno. Moram naglasiti u ovoj selekciji imamo samo pet igračica 2002. godište tri su 2003. a ostale su po godinama juniorke i jedna kadetkinja. Zvanično krećemo danas sa pripremama, ali je njih 12 već neko vrijeme u zajedničkom treningu“, naglašava selektor.

Na spisku su iz Budućnosti: Marija Leković, Jovana Savković, Zorana Radonjić, Anastasija Drobnjak, Milena Bigović, Maja Bigović, Ksenija Šćepanović. Iz Podgorice su pozvane Marija Baošić, Teodora Pavićević, Nikolina Ilić, Milica Vujačić i Lana Vukčević. Dok su iz Primorja poziv za U20 selekciju dobile Bojana Radnjić i Jelena Bulajić.

Ženska U20 selekcija igraće na B prvenstvu u Skoplju od 9. do 17. jula.

U grupi C igraće sa Hrvatskom, Rumunijom, Kosovom i Sjevernom Makedonijom.