Partizan gostuje kod debitanta – Obradović: Znaju šta rade; Jovanović: Bio bih zadovoljan kad bismo bili konkurentni

Partizan gostuje kod debitanta – Obradović: Znaju šta rade; Jovanović: Bio bih zadovoljan kad bismo bili konkurentni

Košarkaši Partizana Mozzart Bet danas igraju utakmicu 2. kola AdmiralBet ABA lige protiv subotičkog Spartaka. Meč se igra u subotičkoj Hali sportova „Dudova šuma“. Posle pobjede protiv Borca iz Čačka u prvom kolu, svoja očekivanja pred meč sa Spartakom je iznio trener crno-bijelih, Željko Obradović .

„Prvo gostovanje u ABA ligi. Igramo protiv tima koji ima apsolutno izdefinisano šta radi na terenu, sa jasnim ciljem da, prije svega, uvijek žele da igraju u tranziciji. Takođe imaju izdefinisane uloge što se tiče igre 5 na 5 i načina na koji žele da igraju. Ozbiljan su tim, igrali su dobro u pripremnom periodu i očekuje nas veoma teško gostovanje „, istakao je Obradović.

Očekivanja pred utakmicu iznio je i kapiten Partizana Mozzart Bet, Vanja Marinković .

„ Pristupamo svakom meču ozbiljno. Nadam se dobroj utakmici i nadam se da ćemo da ponovimo igru kao protiv Borca. Dobra su ekipa, osvojili su ABA 2 i sa velikim ambicijama su ušli u ABA 1. Tako da, sigurno će biti dobra utakmica i nadam se pobjedi „, naglasio je Marinković.

Spartak je debitovao u ABA 1 ligi porazom od SC Derbija u Podgorici. Subotičane vodi bivši trener Partizana, Vladimir Jovanović .

„ Želim da izrazim veliko zadovoljstvo što smo ovdje, i što imamo priliku da se takmičimo sa najboljim timovima u regionu, normalno i Partizan je u krugu tih timova ”, rekao je Jovanović.

Subotičani su prošle sezone osvojili ABA 2 ligu, a Jovanović smatra da će morati da prođu period adaptacije.

“ Liga je jako teška i jako zahtjevna, bez obzira što mi imamo tim koji posjeduje igrače koji su igrali i na ovom i na nekim višim nivoima, mislim da će nam biti potrebno neko vrijeme da nađemo neki zajednički ritam pa i hemiju između nas” .

Trener Sparkata je potom govorio o samoj utakmici.

“ Pričajući samo o utakmici koja nas očekuje, ja lično, a pokušaću da prenesem to na svoje igrače, sam stvarno presrećan što imamo priliku da igramo utakmicu protiv velikog kluba. Volio bih da, moj tim i ja, obećamo subotičkoj publici da ćemo se boriti od prvog do zadnjeg minuta, i da ćemo utakmicu učiniti što uzbudljivijom ”.

Jovanović je dobro upoznat sa stanjem u Partizanu.

“ O samom kvalitetu Partizana je stvarno suvišno pričati, i ja bi iskreno bio presrećan ako bi bili u utakmici svih 40 minuta bez obzira na krajnji ishod. Neće biti, niti jeste lako, znamo i ja a i igrači šta nas čeka, ali mislim da posle pripremnog perioda koji je kratak i pored svih problema, imamo materijala i da možemo da budemo optimisti i u narednom periodu postanemo solidan aba ligaš, pa i nešto više ako se za to ukaže prilika ”, zaključio je Jovanović.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit !

REZULTATI

Srijeda

Zadar – Igokea 76:79p.p.

Subota

Crvena zvezda – Mornar 91:72

Budućnost – Split 97:75

Nedjelja

Mega – FMP 83:80

17.00h Cedevita Olimpija – Dubai

19.00h Spartak – Partizan

Ponedjeljak

19.00h Borac Čačak – Krka

Utorak

19.00h Cibona – SC Derbi