Panatinaikos za šest sati rasprodao dvoranu za majstoricu sa Makabijem: Lesor naučio na greškama

Panatinaikos za šest sati rasprodao dvoranu za majstoricu sa Makabijem: Lesor naučio na greškama

Uzbudljivo je u četvrtfinalu Evrolige, samo je Real Madrid završio posao i plasirao se na fajnl-for, dok će preostala tri putnika u Berlin biti poznata nakon petih, odlučujućih, mečeva.

Jedan od duela, koji je obilježio dosadašnji dio plej-ofa je onaj između Panatinaikosa i Makabija , dva giganta i bivša šampiona Evrope, dva tima koja godinama nisu igrala na fajnl-foru.

Odlučujući susret ovih timova je u utorak (20.15), a pred majstoricu vlada veliko interesovanje u Atini. „OAKA“ je rasprodata za šest sati, 18 hiljada navijača će dočekati goste iz Tel Aviva. PAO sanja odlazak na fajnl-for nakon 12 godina.

„ Nismo željeli da se ova serija završi. Opet, nismo uradili ništa osim što smo seriju odveli u petu utakmicu. Posao još nije gotov, ove godine oni su nas dobili dva puta kod kuće, ali s druge strane znamo snagu našeg terena. To što se vraćamo kući ne znači da smo se već kvalifikovali. Biće to veliki meč „, rekao je košarkaš Panatinaikosa, Matijas Lesor , za grčku „Gazetu“.

Lesor je prošle godine bio nadomak odlaska na fajnl-for, tada je Partizan imao 2:0 protiv Reala, ali je na kraju ostao bez završnog turnira.

„ Velika je stvar za mene biti u ovoj poziciji drugu uzastopnu sezonu, na 40 minuta od fajnl-fora. Prošle godine nisam uspio, ali ove godine imamo ono što je potrebno da uspijemo i odemo u Berlin. Prošle godine sam takođe bio blizu i znam šta je potrebno da uradimo sada. Da damo svoje srce, da krvarimo. Da poginemo na parketu i igramo kao da nam je to posljednja šansa, što zapravo i jeste trenutno „, smatra francuski centar.

Panatinaikos je dva puta u seriji stizao do izjednačenja i na kraju izborio majstoricu.

„ Ne znam šta će se desiti u ‘OAKA’ areni. Zaista ne mogu ni da zamislim. Nadam se da ćemo imati veliko slavlje na kraju, ali ne bih da idem toliko daleko. Treba samo da se odmorimo, oporavimo. Zaboravićemo šta se desilo u Beogradu. Vidjećemo šta smo radili dobro, šta možemo bolje i bićemo spremni za petu utakmicu kod kuće „, zaključio je Lesor.