Otkriven brutalni scenario Otvorenog prvenstva Francuske za Đokovića i Nadala

Otkriven brutalni scenario Otvorenog prvenstva Francuske za Đokovića i Nadala

Dva giganta su stavljena na rani sudar u Parizu

Teniski titani Novak Đoković i Rafael Nadal mogli bi da se suoče u četvrtfinalnom obračunu na Otvorenom prvenstvu Francuske nakon što je objavljen žreb za muškarce za šljaku pre nego što počne ovog vikenda.

Branilac titule Đoković i „kralj gline“ Nadal nalaze se u istoj četvrtini žreba i mogli bi da se sukobe već u osmini finala u Parizu.

Đoković je bio pobJednik kada se par sastao u polufinalu prošlogodišnjeg turnira, isprativši 13-strukog šampiona Nadala dok je Srbin osvojio svoju drugu titulu na svetoj crvenoj zemlji francuske prIJestonice.
Ove godine Đoković odlazi u Pariz nakon što je pronašao formu da osvoji Otvoreno prvenstvo Italije uoči turnira, dok rekordni 21-struki grend slem šampion Nadal još uvek brine o povrjedi stopala.

Na drugom mjestu u teškoj polovini žreba vreba španska tinejdžerska senzacija Karlos Alkaraz.

Naveden kao sledeća velika stvar u tenisu, Alkaraz je skočio na 6. mesto na svetskoj rang listi nakon što je poslednjih nedelja osvojio titule na šljaci u Barseloni i Madridu – na poslednjem turniru pobedivši Nadala i Đokovića.

Alkaraz bi čekao pobjednika potencijalnog okršaja Nadala i Đokovića, ukoliko mladi Španac napreduje putem koji bi mogao da uključi i susret sa trećim teniserkom svijeta Aleksandrom Zverevom u četvrtfinalu.

U potrazi za rekordnom grend slem titulom i nadajući se da će iza sebe ostaviti svoju dramu deportacije sa Australijan opena, Đoković počinje svoju kampanju u Parizu protiv nepoželjnog Jošihita Nišioke iz Japana.

Nadal se u prvom kolu sastaje sa 82. teniserkom svijeta iz Australije Džordan Tompson.

Navijači, stručnjaci i ikone reagovali su navodeći brutalnu okolnost u kojoj su Đoković, Nadal i Alkaraz bili u istoj polovini žreba – a američki velikan Džon Mekinro je to nazvao „neverovatnim“.

U drugoj polovini žreba, interesovanje ruskih muškaraca za Pariz delimično će počivati na Danilu Medvedevu.

Zvjezda od 6 stopa i 6 inča je postavljena za drugog nosioca na osnovu svog svijetskog ranga, iako je Medvedev poznato da je manje kod kuće na crvenom terenu, čak i ako je neke iznenadio trčanjem u četvrtfinale prošle godine.

Medvedev (26) se upravo vratio sa operacije kile, što bi moglo dodatno da ugrozi šanse šampiona US Opena u Parizu. Svoju ponudu za francusku slavu počinje protiv Argentinca Fakunda Banjisa.

Sedmi teniser svijeta Andrej Rubljov takođe je dospeo na, kako se vidi, povoljan deo žreba sa Medvedevim, kao i prošlogodišnji poraženi finalista Stefanos Cicipas.

Rubljov se u prvom kolu sastaje sa Južnokorejcem Soonvoo Kvonom, dok se četvrti nosilac Cicipas sastaje sa italijanskim mladićem Lorencom Musetijem.

Ukoliko napreduju tako daleko, Medvedev i Rubljov bi mogli da se sastanu u sveruskom četvrtfinalu.

Za razliku od njihove zabrane na Vimbldonu, ruske i beloruske zvezde su dobile dozvolu da se takmiče na Otvorenom prvenstvu Francuske kao neutralne.

U ženskom žrebu, Poljakinja prva teniserka svijeta Iga Sviatek je vrući favorit za trijumf i ušla u Rolan Garos u neverovatnom nizu od 28 mečeva.

Sviatek bi u četvrtom kolu mogao da se sastane sa kraljicom Otvorenog prvenstva Francuske iz 2018. Simonom Halep, što bi bio veliki ispit za njenu snagu, dok bi treća teniserka svijeta Španka Paula Badosa potencijalno mogla da se nađe u polufinalu.

Češki as Barbora Krejčikova, koja je pobedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu u prošlogodišnjem finalu u Parizu dok nije bila nosilac, već dva meseca je van terena zbog povrede lakta, ali je i dalje drugi nosilac u Parizu.

Pavljučenkova je, u međuvremenu, ove nedelje najavila da će zbog povrede biti prinuđena da propusti Pariz i ostatak sezone.

Prvi nosilac Ruskinja u žrebu je Darija Kasatkina na 20. mestu, koja se u prvom kolu sastaje sa Rebekom Peterson iz Švedske.

Četvorostruka grend slem kraljica Naomi Osaka – čija je najbolja trka na Otvorenom prvenstvu Francuske u trećem kolu i koja se prošle godine zaredom povukla zbog medijskih obaveza – nije nosilac, ali počinje svoju kampanju protiv Amande Anisimove.

Par se sreo tek na Australijan openu u januaru, kada je Anisimova ostvarila šokantnu pobedu u trećem kolu.

RT

Ostavite odgovor