Policija istražuje incident rasističkog zlostavljanja porodica fudbalera Premijer lige

Policija istražuje incident rasističkog zlostavljanja porodica fudbalera Premijer lige

Britanska policija istražuje navodno rasističko zlostavljanje dvije porodice fudbalera engleske Premijer lige tokom utakmice Brentforda protiv Evertona u Liverpulu u nedjelju.
Fudbaleri Brentforda Ivan Toni i Riko Henri objavili su na Tviteru optužbe protiv neidentifikovanih navijača posle meča na Gudison parku.
„Nikad obično ne govorim o stvarima koje fizički ne štete meni ili mojoj porodici, ali kada vidim svoju mamu uznemirenu nakon što su je nekolicina navijača Evertona rasno zlostavljala, izazvala je vatru u mom stomaku“, napisao je Henri.

„Učiniću sve za njih i šta god je potrebno da se mala manjina kazni! Ovo nije prihvatljivo i mora se odmah istražiti.“

Slično, Toni je napisao: „A za čoveka koji je rasno zlostavljao moju porodicu, učinim sve što mogu da te dobijem kaznu koju zaslužuješ.“
I Everton i Brentford objavili su izjave na Tviteru u kojima osuđuju incident.
„U fudbalu – ili društvu – nema mesta za rasizam“, napisao je Everton.

„Pomažemo policiji Merzisajda da osigura da je osoba identifikovana i da se sa njom postupa na odgovarajući način.
U međuvremenu, Brentford je rekao da je upoznat sa incidentom i da je prijavio i Everton i policiju.
„Brentford FC najoštrije osuđuje sve oblike diskriminacije i rasističke zloupotrebe“, piše u saopštenju.
„Ponudićemo podršku porodicama Rica i Ivana i u potpunosti ćemo sarađivati u istrazi i svim kasnijim pravnim postupcima.
Policija Merzisajda saopštila je da istražuje izveštaje i da će raditi sa Evertonom na pronalaženju onih koji su „odgovorni i privedeni pravdi“.

„Bez obzira za koji fudbalski tim navijate, apsolutno nema mesta mržnji nigde u Merzisajdu ni pod kojim okolnostima“, rekla je detektivka inspektorka Ketrin Koks u izjavi.
Brentford je pobedio u meču rezultatom 3-2 u dramatičnom meču, a Henri je glavom u drugom poluvremenu zabeležio pobedu dok je Everton završio utakmicu sa devet igrača.

izvor CNN

Ostavite odgovor