Nadal se povlači iz Indijan Velsa zbog povrijede

Nadal se povlači iz Indijan Velsa zbog povrijede

Trostruki šampion Rafa Nadal povukao se sa turnira Masters 1000 koji počinje sledeće nedelje u Indijan Velsu zbog povrede, saopštili su u utorak organizatori turnira.

Ovaj 36-godišnji Španac, koji je prošle godine bio vicešampion u Indijan Velsu, nije se takmičio otkako je njegova odbrana titule na Australijan openu u januaru završila porazom u drugom kolu tokom kojeg je pogoršao problem kuka.

„Želimo da Rafa nastavi da se leči i nadamo se da ćemo ga videti ponovo na BNP Paribas openu sledeće godine“, rekao je direktor turnira Tomi Has u izjavi.

Nadal je pobedio u Indijan Velsu 2007, 2009. i 2013. godine.

Na Australijan openu, prvi nosilac Nadal je pokvario levi kuk dok je trčao za bekhend u drugom setu na Rod Lejver Areni, a nakon pregleda od strane trenera kada je zaostajao 6-4 5-3, otišao je van terena na medicinski rok -out.

22-struki grend slem šampion vratio se smrknutog lica kako bi odigrao meč, ali je njegovo kretanje bilo očigledno pogođeno, što je otvorilo put Amerikancu Mekenziju Mekdonaldu da okonča Špančevu ponudu za treću titulu u Melburn Parku.