Moraću da živim sa promašajem penala, kaže Kejn

Moraću da živim sa promašajem penala, kaže Kejn

Kapiten Engleske Hari Kejn rekao je da će morati da živi sa promašajem penala koji je osudio njegov tim na ispadanje u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv aktuelnog šampiona Francuske u subotu.

Napadač je izjednačio svoj bočni nivo na stadionu Al Bajt uspešnim udarcem iz tačke koji mu je doveo do toga da je postigao rekord Vejna Runija od 53 gola za Englesku.

Kasnije je imao priliku da postigne rezultat od 2-2, nakon što je Teo Ernandez pregazio Mejsona Maunta u tom području, ali ovaj put je udario visoko preko prečke.

Nakon poslednjeg zvižduka, Kejn se spustio na potkoljenice i zagledao se u tlo pre nego što je u suzama otišao da ga uteši engleski menadžer Geret Sautgejt.

„Nisam neko ko previše razmišlja o tome, pripremam se isto bilo da dobijem jedan ili dva penala u utakmici“, rekao je Kejn za Bi-Bi-Si o po drugi put suočenju sa svojim saigračem iz Totenhem Hotspura Hugom Ljorisom. .

„Ne mogu da zamerim svoju pripremu ili detalje pre utakmice, nije bilo drugačije. Osetio sam samopouzdanje kada sam to uradio, ali nisam to uradio onako kako sam želeo.

„Naravno da je to nešto sa čime ću morati da živim i da uzmem bradu. Ali sve što možemo da uradimo je da budemo ponosni jedni na druge i da znamo da je tim na zaista dobrom mestu za budućnost.“

Kejnov promašaj biće pridodat nekim zloglasnim neuspešnim penalima u Engleskoj na velikim turnirima sa Sautgejtom, Krisom Vedlom i Stjuartom Pirsom, koji su svi proganjali, iako su se svi oni desili u izvođenju penala, a ne u regularnoj igri.

„Kao što biste očekivali, on je veoma, veoma nizak, ali nema šta da sebi zameri“, rekao je Sautgejt o Kejnu. „Mi smo u poziciji u kojoj smo kao tim zbog njegovog vođstva i ciljeva.

Kejnov konvertovani udarac iz tačke u drugom poluvremenu bila je njegova četvrta uspešna konverzija na svetskim prvenstvima, ne uključujući šut-aute – više od bilo kog drugog igrača u istoriji Mundijala.

Pobjeda Francuske od 2-1 znači da će u polufinalu igrati protiv Maroka.