Medvedev odsutan do dva meseca zbog povrede!

Medvedev odsutan do dva meseca zbog povrede!

Ruski teniski as Danil Medvedev najavio je da bi zbog male kile mogao da se suoči sa udaljenošću od terena do dva mjeseca.

Drugi svijetski teniser objavio je tu vest na Tviteru u nedelju popodne i rekao da su on i njegov tim „odlučili da izvrše malu proceduru da reše problem“.

„Verovatno ću biti odsutan narednih mjesec do dva i trudiću se da se uskoro vratim na teren“, obećao je 26-godišnjak, pre nego što se zahvalio navijačima na podršci.

Aktuelni šampion US Opena Medvedev je postao igrač broj jedan u sportu prvi put u karijeri nakon što je ranije ove godine u finalu u Melburnu izgubio od pobednika Australijan opena Rafaela Nadala.

Međutim, kako se Novak Đoković vratio tenisu, nakon skandala sa vizama i vakcine, zbog čega je deportovan i nije mogao da odbrani krunu na Australijan openu, pošto je Nadal potom pretekao Đokovića u pobedama na grend slem turnirima svih vremena, Medvedev je ostao na prvom mestu samo za tri nedelje.

Posle poraza u četvrtfinalu od Huberta Hurkača na Otvorenom prvenstvu u Majamiju u četvrtak, kada je propustio priliku da se vrati na samit, Medvedev se požalio na vrtoglavicu i umor koji su uobičajeni simptomi za one koji pate od kile.

„Celog meča nisam se osećao najbolje. Ali, znate, ponekad se to desi“, rekao je novinarima Medvedev, koji je takođe rekao da je kao „riba na sofi“.

„Ne znam pravi razlog. Možda vrućina. Ali osećao sam se super, kao, vrtoglavo, umorno, a bila je ova duga utakmica u kojoj više nisam mogao da serviram. Onda sam se u svlačionici grčevito grčio [ mnogo], tako da fizički [to] nije bilo lako. Ali u isto vreme, to je deo igre“, priznao je on.

Operacija Medvedeva prekida nadu da će uskoro ponovo prestići Đokovića, ali sa Vimbldonom na horizontu otprilike u vreme kada bi on trebalo da se vrati u akciju, ličnosti poput britanske teniske legende Tima Henmana savetovale su Medvedeva da još jednom svrgne Srbina sa trona pre nego što je objavljena povreda.

„U kontekstu tog razgovora, da Medvedev već nije bio broj jedan, onda je to veliko pitanje. Ali činjenica da je već bio tamo – i da, radije bi bio jedan nego dva – znači da ja ne Mislim da je to tako veliko pitanje za Medvedeva“, rekao je Henman na Amazon Prime.

„Ako pogledate bodove na rang listi koji dolaze, jer je prošle godine igrao tako loše na šljaci, mislim da će se brzo vratiti na jedan, posebno ako Đoković igra samo skraćeni raspored“, rekao je Henman, iako se Medvedev sada suočava sa trka sa vremenom za plasman na Otvoreno prvenstvo Francuske 22. maja i pokušaj poboljšanja u karijeri najboljeg nastupa u četvrtfinalu 2021. godine.

Ostavite odgovor