Liverpul i Real Madrid ponovo se sastaju u Ligi šampiona

Liverpul i Real Madrid ponovo se sastaju u Ligi šampiona

Liga šampiona će se u utorak takmičiti kada će Liverpul na Enfildu ugostiti Real Madrid.

Dva velikana evropskog fudbala sastaju se u reprizi prošlogodišnjeg finala i posebnom meču osmine finala.

Dok Liverpul i Real Madrid dele 20 titula u Ligi šampiona, Mančester Siti nastavlja svoju potragu za osvajanjem trofeja po prvi put, a Napoli se pojavio kao iznenađujući kandidat nakon izvanrednog početka sezone.

LIVERPOOLOVA OSVETNA MISIJA

Liverpul ima šansu da se osveti za poraz od Reala od 1-0 u finalu u Parizu prošlog maja i ide u prvi meč u znatno poboljšanoj formi nakon uzastopnih pobeda protiv Evertona i Njukasla u Premijer ligi.

Bila je to sezona borbe za tim koji se prošle godine borio za neviđeno četvorostruko trofeje. Toliko da je do prošle nedelje osvajanje Lige šampiona izgledalo kao najbolja šansa da se kvalifikuje za takmičenje sledeće sezone.

Ali bilo je ohrabrujućih znakova u tim pobedama koje su podigle moral i koje ostavljaju timu Jirgena Klopa samo šest bodova manje od prva četiri i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Real ima za cilj da bude krunisan šampionom Evrope po rekordni 15. put i tek je od osvajanja Svetskog klupskog prvenstva ranije ovog meseca.

Ali suočava se sa borbom da održi titulu u španskom prvenstvu, a Barselona vodi na vrhu tabele.

GODINA MAN SITIJA?

Liga šampiona je jedini veliki trofej koji Grad nije uspeo da osvoji otkako ga je preuzela vladajuća porodica Abu Dabija 2008.

Dok je dolazak Erlinga Halanda prošlog leta izgledao kao potencijalna promena u igri u Evropi, nad timom Pepa Gvardiole u ​​Premijer ligi stoje znaci pitanja.

Nerešenim rezultatom 1-1 sa Notingem Forestom u subotu je Arsenal pretekao Siti na vrhu tabele i ukazao na slabosti koje su bile očigledne tokom većeg dela sezone.

Ali Siti je izgledao jako u Ligi šampiona, krstareći kroz grupnu fazu i najveći je favorit za pobedu kada u sredu putuje u RB Lajpcig.

Ali Gvardiolino vreme na čelu Sitija je isprekidano iznenadnim odlascima u Evropi, tako da je potencijal za uznemiravanje stvaran.

Menadžer Sitija još uvek čeka da osvoji svoju prvu titulu u Ligi šampiona sa timom koji nije Barselona u kojem igra Lionel Messi, pošto ju je dva puta podigao sa katalonskim klubom 2009. i 2011. godine.

PAKET IZNENAĐENjA

Napoli je bio najupečatljiviji tim grupne faze i juri na vrh italijanske lige sa 15 razlike. U utorak u gostima igra protiv Ajntrahta iz Frankfurta u nizu od pet pobeda.

Napadač Viktor Osimhen izgleda nezaustavljivo pred golom, sa 19 ove sezone i devet u poslednjih devet utakmica.

Njegovi nastupi su ga povezivali sa letnjim prelaskom u Mančester junajted i on može dodatno poboljšati svoju reputaciju kako se Liga šampiona vrati.

Na osnovu forme, Napoli izgleda kao jedan od vodećih kandidata za osvajanje trofeja i moraće da se zaustavi ako uspe da ga održi.

LUKAKU’S BACK

Inter iz Milana, koji je najbliži protivnik Napoliju u Italiji, takođe je u akciji u Ligi šampiona ove nedelje kada u sredu gostuje Portu.

Ako želimo da imamo šansu da odemo daleko u takmičenju, mnogo bi se moglo osloniti na Romelua Lukakua da ostane u formi i da vrati svoju golgetersku formu.

U tom smislu, bilo je ohrabrujuće videti ga prvi put od oktobra u pobedi Intera protiv Udinezea od 3-1 u subotu – čak i ako je to bilo sa bele tačke.

Pobednik Svetskog prvenstva Lautaro Martinez bio je smrtonosan pred golom otkako se vratio sa uspeha Argentine u Kataru, postigao je osam u poslednjih 10 utakmica.