„Lisice“ i zvanično u Premijer ligi

„Lisice“ i zvanično u Premijer ligi

Poraz Lidsa u gostima od KPR-a (4:0) obradovao je Lester, koji se matematički kolo prije kraja vratio u Premijer ligu.

Lisice, koje u ponedjeljak gostuju Prestonu i našem Milutinu Osmajiću (21 sat), prve su na tabeli Čempionšipa i sada imaju nedostižnih četiri boda više od Lidsa, koji rizikuje da ostane i bez druge pozicije koja takođe direktno vodi u elitu.

Ipsvič je iza s bodom manje i utakmicom manje, a koju igra večeras od 21 sat u gostima sa Hal Sitijem.

Lester, senzacionalni šampion Engleske iz 2016. godine, vraća se u društvo najboljih i to apsolutno zasluženo. Ekipa Enca Mareske , koji je do nedavno radio kao asistent Pepa Gvardiole u Mančester sitiju, ostvario je 30 pobjeda, uz 10 poraza i četiri remija, a postigao je 86 i primio 39 golova.

Interesantno, Mareska je takođe Italijan, baš kao i kultni Klaudio Ranijeri , danas strateg Kaljarija, a koji je bio tvorac pomenute senacije u svijetu fudbala od prije osam godina.

Tako ćemo sljedeće sezone, između ostalog, u Premijer ligi ponovo gledati legendarnog 37-godišnjeg napadača Džejmija Vardija , koji je i ove sezone najbolji strijelac Lisica sa 16 postignutih golova.

Vardi je do sada u 462 utakmice postigao ukupno 188 pogodaka za Lester te je treći najbolji klupski strijelac u istoriji kluba iza Artura Čendlera (273 gola) i Artura Rovlija (265 pogodaka).