Lebron je pao 48, Lejkersi su pobjedili Roketse sa 140-132 i skočili

Lebron je pao 48, Lejkersi su pobjedili Roketse sa 140-132 i skočili

Lebron Džejms je imao rekordnih 48 poena, devet asistencija i osam skokova u svom trećem učinku od 40 poena otkako je napunio 38 godina pre manje od tri nedelje, a Los Anđeles Lejkersi su prekinuli u tri utakmice. Pobeda nad Hjuston Roketsima sa 140:132 u ponedeljak uveče.

Rasel Vestbruk je postigao 24 za Lejkerse, koji se nikada nisu povukli u još jednoj lošoj defanzivnoj utakmici. Džejmsova briljantnost u 100. nastupu od 40 poena u njegovoj karijeri – uključujući postsezonu – bila je dovoljna da zadrži najgori Hjuston u NBA ligi.

Džejms je u nedelju uveče postigao 38.000 poen u karijeri i nije pokazao nikakve loše efekte dok je igrao uzastopne utakmice uprkos bolnom levom zglobu koji ga je mučio nedeljama. Nakon što je iscrpljene Lejkerse nosio duge deonice isprekidane žestokim zakucavanjima i pet trojki, Džejms je pogodio skakača od 17 stopa i četiri slobodna bacanja u poslednjem minutu da bi sačuvao pobedu Lejkersa.

Džejms je postigao 40 poena po 72. put u regularnom delu sezone tokom 20-godišnje karijere. Samo Majkl Džordan ima više utakmica od 40 poena u NBA istoriji nakon što je napunio 35 godina — Džordan je imao 12, a Džejms osam.

Kendrik Nan je imao 15 poena za Lejkerse, koji su osvojili šest od ukupno devet uprkos slabom spisku.

Alperen Sengun je postigao rekordnih 33 poena, a Džejlen Grin dodao je 23 u 11. uzastopnom porazu Roketsa. Sengun, 20-godišnji turski centar, izašao je 14 od 17 sa terena i dodao 15 skokova i šest asistencija.

Hjuston je izgubio 16 od 17 u poslednjih pet nedelja, pao je na poslednje mesto u ukupnom plasmanu NBA sa 10-34. Barem su Roketsi tek prešli pola puta do rekorda franšize od 20 uzastopnih poraza pre samo dve sezone.

Džejms je u drugoj četvrtini postigao 11 od svojih 18 poena u prvom poluvremenu, a Los Anđeles je vodio sa 73-61 na poluvremenu. Džejms je zapalio domaću publiku sa dva žestoka zakucavanja u poslednjem minutu, oba isprekidana profanim vriskom svojih navijača.

Sengun je držao blizu, postigavši 20 najboljih poena u karijeri u prvom poluvremenu. Džejms je nastavio napad odmah posle poluvremena sa uzastopnim trojkama.

TIP-INS

Rakete: USC proizvod Kevin Porter mlađi propustio je svoju treću uzastopnu utakmicu zbog povrede leve noge, ali trener Stiven Sajlas je optimista da će Porter igrati ove nedelje. … Novajlija Hjustona Džabari Smit mlađi postigao je 14 poena. Njegov otac je bio član Kingsa kada je Džejms odigrao svoju prvu NBA utakmicu u Sakramentu pre skoro 20 godina.

Lejkersi: Venjen Gabrijel je imao 14 poena i devet skokova pre nego što je faulirao sa 2:41. … Entoni Dejvis (desna noga) je propustio svoju 16. uzastopnu utakmicu. … Lonnie Valker (tendinitis levog kolena) je propustio svoju devetu uzastopnu utakmicu. … Ostin Rivs (zadna tetiva) je propustio svoju šestu uzastopnu utakmicu.