Laslo prošao u 2. kolo Ju Es opana

Laslo prošao u 2. kolo Ju Es opana

Nije ovo bila laka godina za Lasla Đerea , naprotiv, ali trijumfi poput ovog koji je ostvario u prvoj rundi Ju-Es opena pokazuju da i te kako može da se vrati tamo gdje je nekada bio, među prvih 30 na svijetu.

U prvom setu je Đere propustio dvije set lopte, u trećem je ispustio čak sedam, uključujući i vođstvo od 6-2 u taj brejku, ali je na kraju savladao Jan-Lenarda Štrufa sa 6:7 (7-9), 6:1, 6:7 (7-9), 6:4, 6:2.

U prvom setu ni jedan ni drugi nisu stvorili brejk loptu, a u taj brejku je Đere imao dvije set lopte, od toga jednu na svoj servis – dobro je odservirao, ali je potom forhend poslao u mrežu.

Uzeo je potom Štruf prvi set, ali je Laslo odgovorio brejkom na startu drugog i potom projurio do 1-1 u setovima.

Treći set je bio nevjerovatan, Đere je na 6:5 imao dvije set lopte, onda ispustio 6-2 u taj brejku, pa i još jednu set loptu… Činilo se da mu povratka nema kada je Štruf poveo sa 2-1, ali u neobičnom četvrtom setu – sa čak sedam brejkova – Laslo uspijeva da izbori peti set uprkos tome što se fizički mučio i tražio medicinski tajm aut.

Uloge su se obrnule, sada je Đere bio taj koji je dobijao ključne poene – napravio je brejk na startu petog, spasio dvije brejk lopte u drugom gemu, pa još jednu u šestom, prije nego što je došao do velikog trijumfa za tri sata i 43 minuta igre.

U drugoj rundi Lasla čeka Novak Đoković , biće to revanš od prošle godine, kada je Novak u meču treće runde slavio sa 3-2 u setovima.