Kažnjena Crvena Zvezda sa 62 500 eura

Kažnjena Crvena Zvezda sa 62 500 eura

Košarkaška ABA liga kaznila je sinoć Crvenu zvezdu sa 62.500 eura zbog propusta u organizaciji prve dvije utakmice finala plej-ofa protiv Partizana, kao i djelimičnim zatvaranjem tribina na naredne tri utakmice u kojima će biti domaćin.

Crveno-bijeli su kažnjeni sa 27.500 eura zbog loše organizacije prve, a sa 35.000 eura zbog propusta u organizaciji druge utakmice finalne serije.

U odluci disciplinskog sudije se navodi da su navijači Zvezde tokom prve utakmice finala vrijeđali igrače i trenera Partizana, da su pljuvali igrače crno-bijelih, kao i da su na teren ubacivali meke i tvrde predmete.

Pristalice Zvezde su, takođe, prije početka utakmice vodom polili sudiju i da su tokom meča bacali metalni novčić i žvakaću gumu prema sudijama, navodi se u saopštenju lige.

I tokom druge utakmice finala navijači Zvezde su vrijeđali sudije, igrače Partizana i trenera Željka Obradovića, ubacivali su razne predmete na teren, „nakon utakmice iskazali su fizičku agresiju prema drugim sudionicima utakmice“.

Crvena zvezda je zbog tih propusta u organizaciji druge utakmice kažnjena sa 35.000 eura i zatvaranjem dijela tribina za naredne tri utakmice.

Po odluci disciplinskog organa regionalnog takmičenja, djelimično zatvaranje se odnosi na dio „Plave lože“, 15 sjedećih mjesta VIP lože, čitav „Parter 4“ i prvih deset redova „Tribine A“.

Košarkaši Crvene zvezde vode u finalu plej-ofa ABA lige protiv Partizana sa 2:0, a treća utakmica te serije na programu je sjutra od 20.30.

izvor RTCG