Kadeti savladali Sjevernu Makedoniju u prijateljskom meču

Kadeti savladali Sjevernu Makedoniju u prijateljskom meču

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je sinoć u Tivtu Sjevernu Makedoniju (82:52) u prvom prijateljskom meču u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje će se održati u Skoplju od 8. do 17. avgusta.

Izabranici selektora Demira Kalića od starta su bili u prednosti, a već nakon deset minuta su imali dvocifrenu prednost (21:10), da bi nakon serije 10:0 Crna Gora na poluvrijeme otišla sa 18 poena prednosti – 36:18.

U trećoj četvrtini se dugo igralo koš za koš, a totalnu dominaciju Crna Gora je potvrdila u posljednjem periodu kada je uvećavala razliku do rekordnih i konačnih 82:52.

Najbolji u našem timu bio je Dušan Stanković, koji je postigao 24 poena, uz 12 skokova. Dabl-dabl je imao i Đorđe Đukanović (11 poena, 13 skokova), dok je Maksim Brnović postigao 10 poena, a imao je šest uhvaćenih lopti.

U strijelce su se upisali još Jakša Mićković (9), Miloš Veković (7), Vuk Ivelja (6), a doprinos su dali još Vukadinović (4), Popović (3), Bajčeta, Radović, Milić i Ćupić (po 2).

Isti rivali odigraće danas (12) novi kontrolni meč u Tivtu.