Jokić na spisku Srbije za Pariz – još jedna velika NBA zvijezda stiže na OI

Jokić na spisku Srbije za Pariz – još jedna velika NBA zvijezda stiže na OI

Pariz će po svemu sudeći uživati u majstorijama još jedne velike NBA zvijezde… Centar Denvera Nikola Jokić našao se na spisku selektora Srbije Svetislava Pešića za Olimpijske igre.

Legendarni stručnjak saopštio je imena 16 igrača, na kojem računa za Igre i tako, čini se, otklonio dileme da li će MVP najjače košarkaške lige igrati za Srbiju ovog ljeta.

U reprezentaciju ove zemlje vraćaju se i Vasilije Micić i Vladimir Lučić, kojih nije bilo na posljednjem Mundobasketu, a na spisku je i Aleksej Pokuševski koji do sada nije bio ni u jednoj reprezentativnoj akciji.

Pešić je odlučio da pozove sljedeće igrače: Vasilija Micića, Alekseja Pokuševskog, Bogdana Bogdanovića, Nikolu Jovića, Nikolu Jokića, Vladimira Lučića, Marka Gudurića, Vanju Marinkovića, Ognjena Dobrića, Filipa Petruševa, Nikolu Milutinova, Dušana Ristića, Aleksu Avramovića, Ognjena Jaramaza, Dejana Davidovca i Uroša Plavšića.

Sjedinjene Američke Države na Igre u Parizu stižu u jednom od najjalih sastava ikada sa igračima poput Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Kevina Durenta, Džejsona Tejtuma, Entonija Edvardsa, Džoela Embida…

Očekuje se i da će ostali učesnici stići u najjačim sastavima, pa je jasno da će košarkaški turnir na Olimpijskim igrama biti možda i najspektakularnije takmičinje.