EPCG Superliga: Jak otpor Baranki ali se ne može protiv Novljanki

EPCG Superliga: Jak otpor Baranki ali se ne može protiv Novljanki

Odbojkašice Herceg Novog pobjeda dijeli od nove duple krune. Novljanke su do brejka u Baru došle kao i u svim utakmicama u minule dvije godine, maksimalnim rezultatom – 3:0 (25:20, 25:21, 28:26).

Iako su u SC Topolica viđena tek tri seta, uzbuđenja nije falilo. Sirene su pružile možda i najjači otpor šampionu, koji je uprkos tome ostao na perfektnom skoru, bez ispuštenog seta.

U prvom setu, u zanimljivom okršaju srednjih blokerki, Darije Čabonenko kod gostiju i Aieske Vitorije kod Luke Bar (osvojile po šest poena), ekipa Milorada Krunića je sa 25:20 nagovijestila brejk u Baru, kom je prišla predvođena Dijanom Vuković u drugom setu. Korektorka Herceg Novog, buduća igračica Luke Bar, pokazala je koliko je značajno oružje šampiona, pa je sa šest poena u drugom dijelu meča predvodila Herceg Novi do 2:0 u setovima (25:21).

Luka Bar nije željela lako da dozvoli rivalu da slavi u njenoj dvorani – u jednom od najuzbudljivijih setova u kojima je učestvovao šampion ove sezone, ipak nedostajalo je smirenosti timu Vladimira Milačića , koji je imao i dvije set lopte, na 24:23 i 25:24. Međutim, Baranke nisu bile sigurne u završnici, uslijedilo je nekoliko grešaka, zaključno sa autom Marije Nikezić na drugu meč loptu Herceg Novog.

Sjajnu utakmicu imala je Dijana Vuković , koja je meč završila sa 14 poena, od čega je samo jedan osvojila u prvom setu. Fantastična na mreži Darija Čabonenko , sa istim poenterskim učinkom, a pratila ih je Marija Vonogova sa osam poena. Na drugoj strani Kristina Božović osvojila je 10 poena, polovinu u posljednjem dijelu meča. Po osam poena osovjile su Dušanka Petrović i Aieska Vitoria .

Treći meč finala EPCG Superlige u SC Igalo, u kom Herceg Novi igra za novu titulu, a Luka Bar za nastavak serije, je u ponedjeljak, 29. aprila, od 19 sati.

Dvorana: SC Topolica u Baru. Gledalaca: 200 . Sudije: Dragana Vučinić i Predrag Beljkaš .

LUKA BAR: Petrović 8, Knežević, Kovač (libero), Šlestar, Pepđonović, Vitoria 8, Kuburović, Nikezić 7, Kruta 4, Božović 10, Tvrdišić, Berilažić. Trener: Vladimir Milačić .

HERCEG NOVI: Vonogova 8, Cenović (libero), Vasileva 5, Čabonenko 14, Jovović, Labović (libero), Tvrdišić 1, Vuković 14, Dragović, Tuševljak 2, Balai 6, Jakušina 1, Lisičić, Jonjev. Trener: Milorad Krunić.