Brazil se nada da će se Nejmar vratiti u osminu finala, kaže trener

Brazil se nada da će se Nejmar vratiti u osminu finala, kaže trener

Brazil se nada da će vratiti Nejmara u nokaut fazu Svjetskog prvenstva, jer njegov oporavak od povrijede skočnog zgloba ide dobro, rekao je u četvrtak pomoćni trener Kleber Ksavijer.

30-godišnji napadač Pari Sen Žermena ponovo je odsustvovao sa treninga u četvrtak, pošto je trener Tite pripremao svoj tim da se suoči sa Kamerunom u poslednjoj utakmici Grupe G u petak.

Pošto je njihov tiket već rezervisan za sledeću rundu posle dvije pobjede, Tite će promeniti svoj tim kako bi neke igrače održao svežim za vjerovatni meč u finalu 16 u ponedeljak, ako završe na vrhu.

Odbrambeni igrači Aleks Sandro i Danilo, koji se takođe oporavljaju od povreda, bili su deo grupe koja je trenirala u četvrtak i trebalo bi da bude na raspolaganju za nokaut fazu.

„Oni su u procesu evolucije. Naš fokus danas je utakmica protiv Kameruna i onda ćemo ući u proces donošenja odluka“, rekao je Ksavijer na konferenciji za novinare.

„Već postoji dobro osmišljen plan našeg medicinskog štaba za povratak povređenih igrača. Oni će biti ponovo procijenjeni u subotu.

Levi bek Juventusa Aleks Sandro doživeo je povredu kuka u pobedi nad Švajcarskom od 1:0, dok su Nejmar i desni bek Juvea Danilo zadobili povrijede skočnog zgloba u prvoj pobedi Brazila nad Srbijom od 2:0.

Doktor brazilskog tima Rodrigo Lasmar nije dao konkretan raspored njihovog povratka.

Brazil će biti prvi u grupi sa remijem ili pobedom. Ako izgube i Švajcarska pobedi Srbiju, prvo mesto će biti odlučeno gol-razlikom.

Švajcarci su drugi sa tri boda, dva ispred Srbije i Kameruna, i proći će pobedom.

Srbija i Kamerun moraju da pobjede da bi imali bilo kakvu šansu da napreduju, a ako obojica uspeju, drugo mesto bi odlučivala gol-razlika.