Bivši trener Đokovića osudio rusofobiju

Bivši trener Đokovića osudio rusofobiju

Trener koji je bio od suštinskog značaja za formiranje trenutnog teniskog igrača sveta Novak Đoković kritikovao je rusofobiju usred široko rasprostranjenih zabrana ruskih sportista kao reakciju na vojnu operaciju njihove zemlje u Ukrajini.

Nikola Pilić vodi tenisku akademiju u blizini Minhena kroz koju su prošli igrači kao što su Đoković i pobednik Vimbldona 1991. Mihael Štih.

U okviru intervjua za srpski Kurir, Hrvat je ispitan o sankcijama sa kojima se trenutno suočavaju ruski sportisti i nazvao ih „sramnim“.

Samo šteta“, nastavio je Pilić. „Da li su uradili nešto slično kada su Amerikanci ušli u Irak i tamo ubili preko milion civila?

„Jesu li svojim teniserima zabranili da igraju? upitao. „Preteruju u bilo kom smislu.“

Dok ruski teniseri mogu da nastave da se bave svojim poslom, oni moraju da nastupaju pod neutralnim statusom bez mogućnosti da mašu zastavom svoje zemlje.

U Velikoj Britaniji, ministar sporta Najdžel Hadlston je čak sugerisao da Đokovićev rival u finalu US Opena 2021. Daniil Medvedev moraju da daju uveravanja da „ne primaju novac od Putina, Rusije ili Belorusije [i] da neće davati komentare podrške Putina, Rusije ili Belorusije“ koji će se ovog leta takmičiti na Vimbldonu.

Takav razvoj događaja nije nimalo iznenađenje za Pilića, koji je rekao da je „tako bilo poslednjih 150 godina“ u vezi sa „rusofobijom u Britaniji“.

Pošto je 26-godišnji Moskovčanin trenutno van terena nakon operacije male kile, Pilić je predvideo da će Medvedev „imati problem“ da se vrati na teren za Otvoreno prvenstvo Francuske 22. maja.

„Kada nisi igrao mesec dana, potrebno ti je toliko vremena posle operacije i još više da se vratiš… Videli smo sada sa Noletom kako to ide“, rekao je Pilić, ukazujući na Đokovićeve muke da se vrati. u vrhunsku formu nakon njegovog skandala sa vizama i vakcine zbog kojeg je deportovan iz Australije.

„Kada je velika pauza, onda nastaju veliki problemi“, zaključio je Pilić.

izvor RT

Ostavite odgovor