Arundell, Tuilagi i Farrell startuju za Englesku protiv Irske

Arundell, Tuilagi i Farrell startuju za Englesku protiv Irske

Moćni mladi krilni igrač Henri Arundel prvi će probni start za Englesku protiv Irske u finalu šest nacija u Dablinu u subotu, Manu Tuilagi se vraća, a Oven Farel vraća mjesto na poluvrijemenu u timu koji je imenovan u četvrtak.

Arundel, 20, koji ima šest utakmica kao zamena, dolazi na levom krilu za Maksa Malinsa, koji je postigao dva pokušaja u 18 međunarodnih utakmica, ali je ispao iz tima za meč. Entoni Votson prelazi na desno krilo.

Arundell je napravio jedan od nezaboravnijih međunarodnih debija kada je izašao sa klupe i probio dva australijska defanzivca i postigao fantastičan pokušaj svojim prvim dodirom u Pertu prošle godine.

Irac iz Londona propustio je jesenju seriju Engleske zbog povrede stopala koja je zahtevala operaciju, ali je bio redovna zamena u Šest nacija i postigao je gol u pobedi nad Italijom, nakon što je zaradio odlične kritike svojih saigrača na treningu.

Centar Tuilagi, koji je pobedio u svih šest utakmica protiv Irske, prvi put nastupa na šampionatu umesto povređenog Olija Lorensa koji je odslužio kaznu zbog crvenog kartona koji je dobio igrajući za Sale.

Farel menja Markusa Smita, koji pada na klupu. To Engleskoj daje istu kombinaciju Farel-Tuilagi-Henri Slade koja je poslednji put počela u četvrtfinalnoj pobedi Svetskog prvenstva 2019. nad Australijom, dok pokušavaju da povrate ponos nakon rekordnog poraza kod kuće od Francuske 53-10 prošle nedelje.

Uprkos tome što je bio oduševljen slomom u toj utakmici, trener Stiv Bortvik je ostao veran svom čoporu, jedina promena je da je Dave Ribbans zamenio povređenog Olija Česuma u ​​drugom redu.

Prop Dan Kol je u redu da osvoji svoj 100. meč sa klupe, gde se vraćaju Nik Isikve i Džo Marčant.

Irska juri petu pobedu u šampionatu za grend slem, a Engleska treću godinu zaredom nastoji da izbegne poraz u tri utakmice šest nacija.

„Znamo da ćemo, nakon gorkog razočaranja u igri protiv izuzetnog francuskog tima prošle nedelje, morati da budemo mnogo poboljšani da bismo se suočili sa izazovom igranja sa ekipom koja je trenutno broj jedan na svetu“, rekao je Bortvik.

„Međutim, bio sam svedok ekipe Engleske odlučne da se iskupi za poraz u Tvikenhemu, i uveren sam da će tim koji je danas najavio još jednom želeti da pokaže vrstu otpornosti i stava koji su nam doneli pobedu u Velsu.

Reprezentacija Engleske se suočava sa Irskom:

15. Freddie Stevard (Lester Tigers, 21 utakmica)
14. Entoni Votson (Lester Tigers, 54 utakmice)
13. Henri Slade (Eketer Chiefs, 55 utakmica)
12. Manu Tuilagi (Sale Sharks, 50 ​​kapi)
11. Henri Arundell (London Irci, 6 utakmica)
10. Oven Farel (kapiten) (Saraceni, 105 utakmica)
9. Džek van Portvlit (Lester Tigers, 11 utakmica)
1. Ellis Genge (Bristol Bears, 47 utakmica)
2. Džejmi Džordž (Saraceni, 76 utakmica)
3. Kajl Sinkler (Bristol Bears, 60 utakmica)
4. Maro Itoje (Saraceni, 66 utakmica)
5. David Ribbans (Northampton Saints, 4 utakmice)
6. Luis Ladlam ((Northampton Saints, 18 utakmica)
7. Džek Vilis (Tuluz, 9 utakmica)
8. Alek Dombrandt (Harlekuins, 13 utakmica)
Zamene:
16. Džek Voker (Harlekini, 3 utakmice)
17. Mako Vunipola (Saraceni, 78 utakmica)
18. Den Kol (Lester Tigers, 99 utakmica)
19. Nik Isiekve (Saraceni, 10 utakmica)
20. Ben Kari (Sale Sharks, 4 utakmice)
21. Aleks Mičel (Northampton Saints, 4 utakmice)
22. Markus Smit (Harlekinsi, 21 utakmica)
23. Joe Marchant (Harlekuins, 14 utakmica)