Real Madrid završio je savršen početak Betisa pobedom od 2-1 u Ligi

Real Madrid završio je savršen početak Betisa pobedom od 2-1 u Ligi

Vinisijus Hunior i Rodrigo postigli su golove i pomogli Real Madridu da okonča savršen početak Real Betisa u španskoj ligi u pobedi branioca titule od 2-1 u subotu.

Mladi brazilski napadači bili su ključni za osvajanje Madrida u rekordnom 14. Evropskom kupu prošle sezone, i ponovo su dokazali razliku u susretu dva najbolja španska tima tokom prvog mjeseca nove kampanje.

Madrid je povećao prednost u ligi nakon pobjede u sve četiri utakmice. Betis, koji je bio savršen u prva tri meča, ostao je na tri boda zaostatka na drugom mestu. Barselona je na trećem mjestu zaostajala pet bodova pre nego što je kasnije gostovala u Sevilji.

Pre početka utakmice, madridski igrači su svojim navijačima predstavili trofej Lige šampiona i nedavno osvojeni Superkup UEFA u svojoj prvoj utakmici kod kuće u sezoni. Klub je igrao prva tri kola na gostovanju dok nastavlja radove na renoviranju stadiona Santjago Bernabeu.

Betis nije izgubio od Madrida pet sezona, pobedio je dve i remizirao tri, a da nije primio gol u timu.

Vinisijus je prekinuo tu čudnu sušu protiv ekipe iz Sevilje u devetom minutu kada je bacio loptu na dugu loptu Davida Alabe koja ga je izbacila iz Betisa visoke zadnje linije. Završio je potez prebacujući loptu preko golmana Ruija Silve.

Nekoliko trenutaka kasnije, Betis je dobio drugi udarac kada je napadača Nabila Fekira, jednog od najboljih igrača Manuela Pelegrinija, zamenio Luiz Henrike, očigledno zbog povrede.

Serhio Kanales je postigao poravnanje za Betis u 17. kada je vezni igrač pretvorio loptu iz lukavog ubacivanja Aleksa Morena i Borhe Iglesijasa. Iglesijas, koji vodi Betis sa četiri gola, vratio je Morenovo ubacivanje Kanalesu i postigao pogodak iz ugla.

Ipak, do kraja puta je bilo sve u Madridu, pošto su se uzastopno nizale šanse za gol, jer Betis nije uspeo da stvori još jednu pretnju golu Tiboa Kurtoa.

Vinisijus je iskoristio šansu da vrati svoj tim u prednje sekunde nakon pogotka Kanalesa kada je srušio pas Rodriga preko prečke koje mu je trebalo samo da gurne Silvu. Silva je tada bio u dobroj formi kada je zaronio i snažno udario glavom Aurelijana Čuamenija.

Ali Rodrigo je dominaciju Madrida pretvorio u drugi gol u 65. kada Silva nije uspeo da spreči njegovo lukavo preusmeravanje dodavanja zamene Federika Valverdea u centar šesnaesterca.