Lajčak: EU se nadala boljem ishodu sastanka u Briselu

Lajčak: EU se nadala boljem ishodu sastanka u Briselu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je da se nadao boljem ishodu dijaloga u Briselu i najavio strateške razgovore s evropskim i američkim partnerima o narednim koracima u vezi s napetom situacijom na sjeveru KiM.

Osvrćući se na prethodnu sedmicu, Lajčak je napisao na Fejsbuku da se EU nadala boljem ishodu poslednjeg sastanka u Briselu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u okviru dijaloga na visokom nivou.

„Stanje u dijalogu, zajedno s napetom situacijom na sjeveru Kosova biće predmet predstojećih strateških razgovora sa našim američkim i evropskim partnerima kako bismo odredili naše naredne korake“, naveo je Lajčak.

Podsjetivši da se nakon sastanka na visokom nivou, obratio ambasadorima država članica EU u Briselu, izrazio je zahvalnost na njihovom interesovanju za dijalog i na snažnoj podršci.

Dodao je da se sastao i sa direktorom za politička pitanja i spoljne odnose Savjeta Evrope Miroslavom Papom, kojeg je, takođe, informisao o dijalogu.

„Cijenim zanimljivu diskusiju o dešavanjima u Savjetu Evrope i potvrdu naše kontinuirane saradnje u promovisanju evropskih standarda na Zapadnom Balkanu“, zaključio je Lajčak.