Vraneš: Ne zanimaju me krivične prijave montenegrinskh ideologa i njihove izopačene svijesti zasnovane na mržnji prema svemu srpskom!

Vraneš: Ne zanimaju me krivične prijave montenegrinskh ideologa i njihove izopačene svijesti zasnovane na mržnji prema svemu srpskom!

„Uopšte me ne zanimaju krivične prijave montenegrinskh ideologa politike Sekule Drljevića i njihove izopačene svijesti zasnovane na mržnji prema svemu srpskom“, rekao je za portal IN4S predsjednik Opštine Pljevlja, Dario Vraneš, komentarišući napade izazvane njegovom odlukom da naloži ustanovama čiji je osnivač lokalna uprava da istaknu pored državne zastave i srpsku trobojku.

Podsjetimo, on je uputio zahtjev svim opštinskim i javnim ustanovama u kome se navodi da je to u skladu sa Zakonom o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.

„Naredbu o isticanju trobojke sam donio poštujući Ustav Crne Gore“, kazao je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš za portal IN4S.

Poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Jevto Eraković, najavio je da će pokrenuti hitnu inicijativu za smjenu predsjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša.

Na pitanje kako komentariše inicjativu DPS-a za njegovo razrješenje Vraneš je odgovorio da razumije nervozu gubitnika čije ime u istoriji naše države se pamti na najružni mogući način.

„Ovo je NJegoševska Crna Gora i na to se moraju navići“, zaključio je predsjednik Opštine Pljevlja za portal IN4S.

Podsjetimo, u Pljevljima se 12. maja, na zgradi Opštine, pored crnogorske, zavijorila i trobojka bez obilježja, što je tada odobrio Vraneš.

On je tada kazao da će trobojka na zgradi opštine „biti vječno“.

Bošnjačka nacionalna zastava tada je, dan ranije, po prvi put bila istaknuta na zgradi Opštine, povodom 11. maja – Dana Bošnjačke nacionalne zastave.