SNP: Medojević se drznuo da nas stavi u isti kontekst sa mafijom i DPS-om, a bio je čovjek od povjerenja onih koji su ubili Duška Jovanovića

SNP: Medojević se drznuo da nas stavi u isti kontekst sa mafijom i DPS-om, a bio je čovjek od povjerenja onih koji su ubili Duška Jovanovića

Iako je javnost navikla na plagiranje i neprovjerene informacije koje Nebojša Medojević (predsjednik Pokreta za promjene) svakodnevno plasira, ipak je svojom današnjom izjavom otišao predaleko, pa smo dužni da mu odgovorimo“, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

„Medojević se drznuo da SNP stavi u isti kontekst sa mafijom i DPS-om, a što je najgore od svega i sa ubistvom našeg uvaženog člana Duška Jovanovića. On je svoja zavidna znanje o funkcionisanju mafije možda crpi iz perioda dok je radio kao konsultant u nekadašnjem Duvanskom kombinatu Podgorica, gdje su se proizvodile cigarete za šverc cigareta gliserima preko Jadranskog mora, od kojeg su se enormno obogatili ljudi iz DPS-a“, naveli su iz SNP-a, pa nastavili:

„Medojević je tada uživao u svim privilegijama kao čovjek od povjerenja duvanske mafije. Ta ista mafija je ubila našeg Duška Jovanovića. Vlasti u Srbiji su nekada javno označile Nebojšu Medojevića i kao saradnika ozloglašenog Zemunskog klana“, piše u saopštenju SNP-a.

Dodali su i da ne zaboravljaju, kako su naveli, „doprinos“ Medojevića i njegovog Pokreta za promjene prilikom izglasavanja Ustava.

„Kada je Srpski jezik ušao pod grupu ‘ostali jezici’, što je godinama prije ulaska u DF otvoreno podržavao DPS i Mila Đukanovića, brutalnih verbalnih napada Medojevića na sveštenike Srpske pravoslavne crkve i naše Vladike“, saopštili su iz SNP-a.

Prema njihovim riječima, „manjiska vlada SNP-a i Ure, čije je formiranje podržao DPS svojim glasovima u Parlamentu, je više uradila za konačno razbijanje DPS-a nego cjelokupno opoziciono djelovanje PzP i njegovih koalicionih partnera prethodnih decenija i sprovođenje svih zacrtanih programskih ciljeva pobjedničke koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’“.

„Medojeviću nije smetalo da članovi PzP-a u 43. Vladi obavljaju istaknute rukovodeće funkcije u državnim preduzećima i institucijama, što najbolje oslikava količinu licemjerstva koje ste ovom objavom po stoti put dokazali“, zaključili su iz SNP-a.