Šćekić: Radimo na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite

Šćekić: Radimo na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite

Jedna smo od rijetkih država koja je svakom pacijentu oboljelom od cistične fibroze omogućila liječenje najsavremenijom inovativnom terapijom Kaftrio i Kalydeco (Trikafta), istakao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić na svečanosti organizovanoj u čast obezbjeđivanja terapije svim pacijentima odoljelim od cistične fibroze, kojim povodom mu je i uručena zahvalnica od Udruženja za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Crne Gore.

– Zajednička borba je uspješno završena. Ponosan na to što smo kao tim uspjeli da pacijentima sa cističnom fibrozom obezbijedimo potreban lijek, što smo im vratili nadu i vjeru u život i bolje sjutra – istakao je ministar.

On je dodao da zahvalnica koju je večeras dobio za njega predstavlja nešto posebno.

– Jedna smo od rijetkih država koja je svakom pacijentu oboljelom od cistične fibroze omogućila liječenje najsavremenijom inovativnom terapijom Kaftrio i Kalydeco (Trikafta) – naglasio je on.

Šćekić je istakao da rade na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite i stvaranju najboljih uslova za rad našim zdravstvenim radnicima i pružanju najkvalitetnije zdravstvene zaštite našim pacijentima.

– Oni su u našem fokusu – zaključio je ministar.