Sastanak gradonačelnika Podgorice sa predstavnicima prestižne turske kompanije Finveo

Sastanak gradonačelnika Podgorice sa predstavnicima prestižne turske kompanije Finveo

U Podgorici postoji povoljan investicioni potencijal, a u narednom periodu produbićemo saradnju i aktivno raditi na omogućavanju realizacije brojnih projekata i investicija, koje će značajnoj mjeri uticati na razvoj Podgorice i Crne Gore, saopšteno je na sastanku gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića sa predstavnicima prestižne turske kompanije Finveo, čiji je osnivač najbrže rastući investicioni holding u Turskoj.

Sastanku su prisustvovali su Onur Topač, vlasnik Holdinga, Nikola Pejović, izvršni direktor kompanije Finveo, Anil Abbak, predsjednik Odbora direktora Finveo, sa saradnicom Edom Ertugrul.

Tom prilikom, Vuković je istakao da je Podgorica ekonomski motor Crne Gore, te da mu je zadovoljstvo što je evidentrno primamljiva destinacija za turske investitore.

Na sastanku je bilo riječi o potencijalnoj budućoj saradnji na projektima za čiju realizaciju bi Podgorica bila idealno mjesto. U tom smislu, posebno je istaknuta važnost IT industrije, kao i potencijal alternativnih vidova prevoza poput električnih trotineta koji u značajnoj mjeri doprinose razvoju urbane mobilnosti u Podgorici.

– Privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta će i u narednom periodu biti prioriteti gradske uprave u pravcu daljeg ekonomskog razvoja – poručili su iz Glavnog grada.

izvor Pobjeda