Radulović o izjavi Mandića: Javni funkcioneri da budu uzdržani kada komentarišu neki krivični postupak, može biti protumačeno kao pritisak

Radulović o izjavi Mandića: Javni funkcioneri da budu uzdržani kada komentarišu neki krivični postupak, može biti protumačeno kao pritisak

Lider Nove srpske demokratije i šef crnogorskog parlamenta Andrija Mandić saopštio je da je riješena politička kriza u Budvi i da će do izlaska, kako kaže, „nevino utamničenog predsjednika Opštine Mila Božovića“, tu dužnost obavljati dva potpredsjednika.

„Naravno da za Božovića kao i za sva druga lica optužena pred crnogorskim sudovima važi pretpostavka nevinosti. Treba reći da je on optužen za ozbiljna krivična djela i ovaj period Budva je bila zarobljena jer on nije bio u mogućnosti da obavlja dužnosti predjsednika opštine i sama ta činjenica govori o ozbiljnosti čitavog posptupka i o tome da je trebalo naći rješenje da neko umjesto njega rukovodi lokalnom samoupravom i da ona ne bude svojevrsni taoc postupka koji se vodi“ , kazao je Radulović.

Radulović ističe da nadležnim organima treba prepustiti na miru, bez ikakvog uticaja sa strane, posebno političara, da rade svoj posao i u zakonito sprovedenom postpuku utvrde da li ima osnova da se donese presuda kojom bi se utvrdila krivica Božovića ili bilo kog drugog lica, ili pak oslobađajuća presuda.

Naglašava da Mandić mora biti oprezniji sa izjavama sad kad je na čelu Parlamenta.

„On je trebao biti oprezniji i prije nego je došao na poziciju predsjednika Skupštine. Javni funkcioneri moraju biti uzdržani kada na bilo koji način komentarišu bilo koji krivični postupak, jer se to, kako kaže, može tumačiti kao određena vrsta pritiska na nadležne organe“, zaključio je Radulović.