Odbornik SO Zeta Nikola Rajović za BORBU: Napustio sam Demokrate zbog obnavljanja stare ljubavi sa URA-om; Znaju Zećani kako ću glasati za Deklaraciju o Kosovu i Metohiji

Odbornik SO Zeta Nikola Rajović za BORBU: Napustio sam Demokrate zbog obnavljanja stare ljubavi sa URA-om; Znaju Zećani kako ću glasati za Deklaraciju o Kosovu i Metohiji

Doskorašnji odbornik Demokrata u Skupštini Opština Zeta Nikola Rajović napustio je partiju Alekse Bečića 8. maja i u narednom periodu će u lokalnom parlamentu nastupati kao nezavisni odbornik.

Rajović je za BORBU potvrdio da je Demokrate napustio zbog niza pogrešnih odluka donešenih nakon pada 42. Vlade Crne Gore koje su kulminirale, kako ističe, obnavljenjem ljubavi sa GP URA.

On je istakao da negativan stav Demokrata prema DF-ovoj inicijativi za usvajanje Deklaracije o Kosovu i Metohiji u zetskom parlamentu, nije isključivi uzrok napuštanja partije.

– Istina je da sam partiju napustio, o tome sam upoznao rukovodstvo. Partiju sam napustio zbog sijaset loših odluka koje datiraju još od pada 42. Vlade Zdravka Krivokapića, zaključno sa obnavljanjem ljubavi sa starim ljubavima tj. partijama. To su glavni glavni krivci moje odluke da napuštam tu partiju, a ne isključivo zbog inicijative kolega iz DF-a vezano za Kosovo i Metohiju koja dolazi na sledećoj sjednici Skupštine opštine Zeta. Neslaganje Demokrata sa tom inicijativom nije dominantan uzrok napuštanja partije – naveo je Rajović.

On je naveo da će ubuduće nastupati kao nezavisni odbornik u lokalnom parlamentu.

– Nastupaću kao nezavisni odbornik. Neću zastupati interese nijedne partije, već isključivo interese ljudi koji ćive u zetskoj ravnici – istakao je Rajović.

Rajović je dodao da Zećani dobro znaju kako će glasati o Deklaraciji o Kosovu i Metohiji na sjednici zetskog parlamenta.

– Svi koji poznaju mene i moju porodicu vrlo dobro znaju moju odluku vezano za Kosovo i Metohiju i ona će biti jasna kada ta odluka bude došla na glasanje, a nadam se da će uskoro doći na izglasavanje. Dobar dio naroda Zete zna moj stav po tom pitanju – zaključio je Rajović.

Luka Krstović (Demokrate) opstruira zakazivanje sjednice na kojoj će se glasati o Kosmetu

Predsjednik SO Zeta iz Demokrata Luka Krstović opstruira zakazivanje sjednice na kojoj će se glasati o Deklaraciji o povlačenju priznanja tzv. Republike Kosovo.

Kako saznaje naš portal, Krstović pokušava na sve moguće načine sjednicu skupštine da prebaci posle 11. juna i vanrednih parlamentarnih izbora.