Milatović: Nije dobro imati vladu sa pet potpredsjednika, Spajiću nije bilo lako

Milatović: Nije dobro imati vladu sa pet potpredsjednika, Spajiću nije bilo lako

Nije dobro imati vladu sa pet potpredsjedničkih mjesta, a proces formiranje vlade je pokazao da je Crna Gora političko društvo, kazao je rekao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

“Imamo pet potpredsjednika vlade. Mislim da nije ni premijeru Milojku Spajiću bilo lako, da su zahtjevi mnogih političkih subjekata bili preveliki, mislim da je i on to mogao mudrije da ispregovara. U svakom slučaju, nije dobro imati vladu sa pet potpredsjedničkih mjesta”, rekao je predsjednik Crne Gore na Adria televiziji.

Što se tiče vanjske politike, pozicija Crne Gore je, kaže, njegovim izborom za predsjednika ojačana.

“Sa velikom željom da unaprijedim imidž Crne Gore, koji je bio uzdrman zbog afera, zbog sporosti u reformama, radim na unapređenju naše pozicije, ubrzanju našeg evropskog puta, dobrosusjedskih odnosa”, rekao je Milatović.

Osvrnuo se i na izvještaj o napretku, ocjenjujući da on dobro oslikava stanje.

“Ali često izostaju velike stvari koje je Crna Gora uradila u prethodnom periodu”, naveo je Milatović.

Kako je dodao, u Crnoj Gori je urađeno mnogo u domenu političkih promjena.

“Mi nikada u istoriji nismo na izborima promijenili vlast do 2020. godine. U međuvremenu, već imamo treću vladu, demokratski smo sazreli”, ukazao je predsjednik.

Naše pravosuđe je, istakao je, bilo politički zarobljeno. “Čitali smo svi dokazni materijal i SKY aplikacije, bilo je rukovođeno ljudima koji su morali da se u ime građana bore protiv mafije, a koji su suštinski bili dio te mafije. Mi smo, barem djelimično, te ljude “očistili” iz našeg pravosuđa”, naglasio je Milatović.

Kaže i da ne reformišemo pravosuđe zbog Evrope.

“Reformišemo ga zbog građana u Crnoj Gori jer oni zaslužuju i traže pravdu”, poručio je predsjednik Crne Gore.