Medojević: Prosvjetari su izigrani od strane Spajića i nesposobnog rukovodstva Sinidkata

Medojević: Prosvjetari su izigrani od strane Spajića i nesposobnog rukovodstva Sinidkata

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević podsjetio je da je na obećanje premijera Milojka Spajića dato prosvjetarima da će im „plate od jula biti veće za 10% neto“, navodeći da je ostao još samo jedan dan do početka jula.

“Mislim da smo došli do rješenja koje je održivo i dobro za sve. To podrazumijeva zakonsko, sistemsko rješenje”, rekao je Spajić nakon sastanka u Sindikatu prosvjete, i naveo da su prosvjetari prihvatili rješenje po kojem će do 1. jula povećanje iznositi 10 odsto.

„Spajić nije održao obećanje. Spajić je slagao. To više nije nikakva vijest. To je naprosto karakter Premijera. Jednostavno , glasovima građana dobili smo lažljivu i prevarantsku Vladu. Srećno bilo!“ – poručio je Medojević.

Lider PZP-a navodi da se politika kao ljudska djelatnost zasniva na povjerenju – u ideju, program stranke, u lidere, u Vladu, u Parlament.

„Parlamentarne stranke traže glas od birača, koji treba da vjeruju da će im te stranke sjutra kada osvoje vlast, isporučiti predizborna obećanja. Građani treba da vjeruju da će institucije države postupati po Ustavu i zakonu, nepristrasno i nezavisno, bez diskriminacije. Povjerenje i odgovornost su suštinske vrijednosti parlamentarne demokratije“ – stava je Medojević.

Prema njegovim riječima ako imate lažljivu i prevarantsku Vladu i Premijera, onda nemate parlamentarnu demokratiju već ohlokratiju-vladavinu ološi i rulje koja vlada vođena ličnim interesima i brzim bogaćenjem kroz korupciju.

„Pregovarači u ime Sindikata su pokazali nevjerovatan stepen naivnosti i prekinuli štrajk prosvjetara, vjerujući na riječ Spajiću, čija riječ nema nikakvu težinu, niti vrijednost.“ – kazao je lider PZP-a.

Podsjetio je i da je upozoravao pregovarače Sindikata da su prekinuli štrajk, a da im nijedan od zahtjeva nije ispunjen i da će ih u junu Spajić prevariti i neće ispuniti svoja obećanja o povećanju zarada.